Budi sretna

Mislim da me više ne bi prepoznao

Autor:  | 

Većina veza završi s osjećajem olakšanja, osjećajem da su očaj i borba napokon gotovi. Očaj ti ipak pomogne da se iscijeliš.

Kad je osoba koju voliš jedan dan pored tebe, ljubi te i spava s tobom, a drugi dan nestane… Što se tada dogodi?

Kad se ujutro probudim, ti si mi prva misao kad se prisilim ustati. U glavi si mi kad čitam mailove ili jedem doručak. Pitam se bi li ti se sviđalo kako sam našminkana dok se oblačim. Prije sam se sramila što mi je bilo stalo do tvog mišljenja.  Možda sam sada slabija, dopuštam da mi uđeš u um dok sjedim u kafiću. Volim misliti kako sam jača, iskrenija i otvorenija. Da si bar tu da mi kažeš svoje mišljenje.

Pitam se misliš li nekada na mene kao što ja mislim na tebe. Moda misliš i više nego što mislim. Možda me se sjetiš kao neke stare pjesme. Većinu vremena si uz mene, pogotovo kad šećem ulicom i vidim zaljubljene parove kako se smiju.

Neki su dani gori, osjećam se usamljeno. Tada kao da čujem tvoj glas, osjećam se bolje dok ne shvatim da je to samo iluzija. Čitam naše stare poruke i imam osjećaj da si pored mene. Tih dana ne mogu dočekati da se napijem i zaboravim.

Rekla sam prijateljima da sam bacila sve stvari koje me podsjećaju na tebe. Rekla sam da je to proces iscjeljenja, oni su kimali glavama i ništa nisu rekli. Lagala sam. Zadržala sam vestu koju si volio. Nisam je nosila otkad si otišao, ali ponekad odem do ormara i pomirišem je. I dalje miriši na parfem koji si mi poklonio. Onaj koji mi se nije sviđao.

Ponekad sjedim na krovu kuće kasno u noć i razmišljam kako bih rado stavila taj parfem kad bismo ponovno bili zajedno. Ne spavam puno. Uglavnom po noći gledam televiziju. Dok sjedim na krovu, sjetim se kako si mi govorio da me voliš dok mi gasio cigaretu. Svi su mi rekli da ćeš izblijediti i da ću naći nekog boljeg.

Znala sam da lažu jer si ti bio najbolji i to sam shvatila kad je bilo prekasno.

Počela sam pušiti, i to tvoje najdraže cigarete. Nije mi važno hoće li me ubiti. Mislim da nikad nećeš ovo pročitati, a i ako hoćeš, nećeš prepoznati da se iza teksta krije tvoja draga koja je voljela ivančice koje si joj nosio za rođendan.

To je u redu; većinu dana se gledam u ogledalo i ne prepoznajem samu sebe.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...