Lekcije iz života

Ja sam žena – čuj moj lavlji krik

Autor:  | 

Izrasla sam u tako jaku ženu. Vidiš li me? Ja sam sad žena. Unatoč svim problemima koji i dalje ostaju, ja sam ustrajala.

Znam ih kontrolirati. Oni su dio mene, dio moje povijesti – ali oni nisu ono tko sam ja, oni me ne određuju. Naučila sam sve probleme razumjeti, jer ne možeš se boriti protiv neprijatelja kojeg ne vidiš.

Neću reći da je sve savršeno. Imam ja svoje dane, baš kao i svi mi. Ali ni ti dani me ne oslabe. One me samo čine čovjekom. Život nije uvijek lak, ali ja se više ne dam padovima kao što sam se nekoć predavala. Ne dozvoljavam da me moj strah potopiti. Više mu neću dati to zadovoljstvo.

Moja se promjena nije dogodila preko nići, kao da sam se jedno jutro probudila i postala potpuno nova, ne, nije. Moja promjena je trajala godinama. Nakon što sam prihvatila da ništa u životu ne dolazi lako, tada nije bilo tako teško pokopčati neke stvari i prilagoditi svoj stav. Da, to je bilo vrlo neugodno. Ego me sputavao dok ga nisam stavila pod kontrolu, ali sada uživam u osjećaju blage uznemirenosti, jer znam da činim pravu stvar, znam da svojim umom mogu puno toga promijeniti.

Nema promjene u udobnosti. Nema udobnosti bez promjene.
Ja sam jaka. Ja sam divlja. Ja sam žena koja je tek probudila svoju moć. To je uistinu čarobno mjesto za boravak. Nisam nepobjediva, ali sada s radošću prihvaćam svoje ja. Volim tko sam, volim svoje prednosti i mane podjednako. Po prvi put u životu, vjerujem u svoje nepregledne sposobnosti.

Bila sam ograničena prije, samo zato što sam samu sebe ograničavala. Strah je bio moj najveći neprijatelj, dozvolila sam mu da diktira moje putovanje godinama. Vrijeme je bilo da odbacim svoje strahove i tako sam i učinila.

Konačno sam svoja. U potpunosti, bezobzirno, iskreno, nevjerojatno svoja. Nakon svih tih godina maske i neizvjesnosti i sumnje i nesigurnosti, pobjegla  sam kroz zidove i spasila sebe od zatvora. Mogu vam reći iz prve ruke iskustva, da je sloboda zasljepljujuće lijepa.

Ja sam žena. Znam da ću ustati, ja ću govoriti, branit ću se, odupirat ću se.  Ja sam došla na svoje i nitko me neće zaustaviti. Ja sam snažan glas koji zahtijeva da se čuje. Ja sam inteligentna i vjerna i milosrdna i snažna u ljubavi i strastvena. Ja sam sve to i još mnogo toga.
Ja sam grubi dijamant, ali meni ne treba poliranje. Ova vatra nikada neće izgorjeti. Ona je tinjajuće tiha, skrivena u svom vremenu i odbija umrijeti.

Ja sam jaka i sada kada to znam, nitko i ništa me ne može spriječiti da postignem sve što želim.
Nikad nisam shvaćala sve te godine, da jedina stvar koja me suzdržavala u svemu sam bila ja.
Ja sam se otrgnula lancima i nikada se neću ponovno i dobrovoljno vratiti kavezu. Ja sam blaženo slobodna i imam svoj vlastiti neumorni rad i trud i snagu zahvalnosti. I sve sam to sama postigla.
Zato sada svijete, slušaj kako ričem poput lavice.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...