Budi sretna

Nisi zaljubljen u nju, nego ono što ste imali

Autor:  | 

Svaku noć si govoriš kako ti ona nedostaje. Želiš je natrag i sam sebi obećaješ kako će sve biti drugačije. Istina je da je zapravo ne voliš. Ti voliš sliku koju si stvorio o njoj.

Da si zaljubljen u nju, ne bi otišao. Ne bi rekao zbogom one noći dok si odlazio autom.

Da si stvarno zaljubljen u nju, ona bi sada bila u tvom naručju. Ne bi trebao ništa objašnjavati. Ne bi se trebao ispričavati. Ne bi imao nekoga koga čekaš i tko ti nedostaje.

Zaljubljen si u fantaziju. Fantaziju nje i njezinih predivnih očiju. Zaljubljen si u realnost koju ona čuva u srcu.

Duboko u sebi znaš da takvo nešto više nećeš doživjeti. Nećeš dobiti takav osmijeh, zagrljaj i poljubac. Nećeš imati takvu osobu u životu.

Mislim da je nisi volio ni kad ste bili zajedno. Nisi se prema njoj ophodio kao prema blagu koje ona je. Nisi je slušao. Nisi je grlio kad te trebala. Nisi čuvao njezino srce na dlanu kao što si trebao.

Iskreno, ne zaslužuješ je. Ona je bila nešto nedodirljivo. Predivno. Čarobno. Sjećanja te proganjaju. Osjećaš krivnju i vidiš njezino lice kad god zatvoriš oči.

Prestani si govoriti da si je volio. Ili da si je mogao voljeti. Prestani si lagati da si vrijedan takve osobe.

Ti si bio taj koji je otišao. Koji je rekao zbogom. Nisi zaslužio ljubav kakvu ti je pružila. Nisi je znao čuvati.

Ne zaslužuješ da ti nedostaje i da je želiš natrag.  Ne zaslužuješ ni razmišljati o njoj. Ne zaslužuješ jer nikada nisi bio prisutan dok je bila s tobom. Nisi bio osoba kakva je ona željela da budeš, makar te preklinjala.

Ti samo misliš da je voliš jer je više nema. Ti samo misliš da je voliš jer je rekla ne. Neće ti se vratiti. Neće biti s nekim tko se nije pojavio kad god je trebao. Zato prestani sanjati i zvati je.

Ti si bio taj koji je sve to završio. Ti si taj koji s time mora živjeti.

 

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...