Budi sretna

Djevojci koja je zaljubljena u dečka koji baš sad „nije spreman za vezu“

Autor:  | 

Duge usamljene noći koje provodiš u krevetu mogu biti mučne. Ponekad želiš pobjeći od same sebe ili bar spriječiti um da toliko juri.  Strop se može činiti kao prazno platno na kojem vidiš sebe i njega u sretnoj vezi.

Ako ne prestaneš, provest ćeš ovako svoju vječnost. Razmišljajući o tome što bi bilo kad bi bilo. Boli te jer znaš da onaj kojeg toliko voliš nije tvoj.

Da je tvoj, ležao bi pored tebe i pružao ti mir koji zaslužuješ. Utišao bi tvoje misli i pitanja. Ali on nije sada tamo. Vrijeme je da pustiš.

Sad je onaj trenutak kad ćeš tražiti izgovore da trebate još vremena ili da je njemu sigurno do tebe stalo, makar niste u vezi. Prestani. Napraviš dva koraka naprijed, pa 10 natrag. Želiš biti s njim, žudiš za tim. Ponovno ću ti reći, moraš ga pustiti.

Da ti je suđen, ne bi držao distancu. Koliko god boli, vrijeme je da shvatiš da on ne osjeća prema tebi ono što ti osjećaš prema njemu. On ne leži budan razmišljajući o vašoj budućnosti. Ne misli na tebe kad čuje ljubavnu pjesmu. Na njega sitnice nemaju utjecaj kao na tebe. Zaljubljena si i teško se boriti. Čini se neizbježno. To je stanje uma.

Osjećaš se kao u začaranom krugu. Normalno je da nam je stalo do nekoga i želimo gledati pozitivnu stranu. Želimo vidjeti samo dobro. To onemogućava da vidimo realnost. Ako ti netko izravno ne kaže da se tvoji snovi neće ostvariti, i dalje ćeš se nadati da hoće. Nije vrijeme za negativnost, ali treba biti realan. Sve na stranu, pogledaj njegova djela.

Stavi se na njegovo mjesto. Zamisli da je obrnuto. Ti ne bi sumnjala da trebate biti zajedno, zar ne? Kad se dvoje ljudi voli, nađu način. Da ti je suđeno biti njegova, on bi te sada čvrsto držao. Oborio bi te s nogu.

Ljubav je strpljiva, ali te ne drži u mraku, u pitanjima. Ne ostavlja te u boli i nadi. Zbog toga trebaš pustiti. Ako ne pustiš, nećeš si dopustiti da upoznaš nekoga tko će ti uzvratiti osjećaje. Bit će teško; ne kažem da neće. Još uvijek razmišljam o svojoj vezi koja to nije bila. Ali postane lakše. Nikad nećeš zaboraviti, iako će prestati boljeti.

Odmori um i srce. Dopusti si da napokon dišeš. Ostavi ga u prošlosti, drži glavu visoko i kreni naprijed gdje ti je suđeno da ideš. Tvoj um i srce će ti kasnije biti zahvalni.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...