Budi sretna

Bilo mi je dobro samoj, a onda si se pojavio ti

Autor:  | 

Naučila sam živjeti sama. Čak sam to i voljela. Uživala sam u tome da me nije briga ni za što i ni za koga.

Išla sam kasno u kino… Sjedila na stolu u omiljenom restoranu… Obilazila shopping centre… Smijala se glupostima… Plakala oko sitnica…

Ali uspjela sam biti sama. Avionom sam putovala na mjesta na koja sam željela. Radila sam planove za sebe i sama se uselila u stan.

Čitala sam knjige. Pisala sam članke. Bavila sam se raznim hobijima.

Svojim sam očima vidjela koliko je raznobojan vanjski svijet. Sama sam naučila da sunce zalazi, ali sutra ponovno izlazi. Počela sam plivati kroz svoje emocije.

Govorila sam si da je bol znak da sam ljudsko biće, da sam živa.

Našla sam razloge za život, osjećala sam se živom. Podsjetila sam se da je u redu plakati i da ću se ponovno smijati. Dopustila sam si bol, rast i učenje.

Bila sam sama, ali ne usamljena. Mjesecima sam u to vjerovala i to je postala moja stvarnost.

Dok me nisi pronašao.

Bili smo dvoje prijatelja izgubljenih u vlastitim svjetovima. Kao da smo bili na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Pokazao si mi da je svijet još šareniji kad ga gledamo skupa. Gledao si sa mnom zalazak i držao me za ruku.

Pustio si da spavam i budim se na tvojim prsima dok sunce obasjava tvoje lice. Podijelio si svoj svijet sa mnom, a ja svoj s tobom.

Čitao si članke koje sam pisala. Dao si mi knjige koje nisam prije čitala. Bio si glavni objekt mog fotografiranja.

Zaboravila sam na solo putovanja koja sam planirala; rekao si da želiš putovati sa mnom. Počeo mi se sviđati tvoj ukus za hranu; jeo si sa mnom u mojim omiljenim restoranima.

Smijali smo se našim glupim šalama. Pokazao si mi drugi svijet, bolji svijet od onog u kojem sam živjela.

Prije tebe sam mislila kako nikada neću ponovno voljeti. Prije tebe sam sagradila zid oko srca koji nitko nije mogao slomiti. Prije tebe sam voljela biti sama. Prije tebe sam bila skroz dobro.

Ali onda si ti došao… Nisam te čak ni čekala. Nisam ništa očekivala. Svejedno si došao.

Kako bi me ostavio…

S pitanjima na koje nikad neću dobiti odgovor. Sa sjećanjima koja mi donose samo suze. S planovima koje mogu baciti. S boli jer ne znam što je pošlo krivo. S kajanjem što sam te pustila u svoj život. S mržnjom prema tebi jer si mi slomio srce.
Unatoč svemu ovome, i dalje se nadam da ti nedostajem.

I dalje želim da se jednog dana probudiš i shvatiš da me i dalje voliš. I dalje te želim u svome životu. Želim da mi se vratiš.

Čekat ću te koliko god treba. Čekat ću te dok ću moći. Želim drugu priliku, podsjetiti te kako smo bili sretni. Podsjetiti te zašto smo uopće počeli.

Ali ako si siguran da ovo želiš, dat ću ti prostora. Uzet ću si vremena da se pronađem. Možda će biti teško, ali trudit ću se ne misliti na tebe. Prestati te smetati.

Ako se jednog dana probudiš i nedostajem ti, nazovi me i vratit ću ti se.

Ne želim vjerovati da je ovo kraj. I dalje se molim da ćemo se jednog dana opet sresti, da ćemo oživjeti stari plamen. Da ćemo nam dati novu priliku. Možda. Možda se ponovno sretnemo.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...