Budi sretna

Ne želim sretan završetak, želim sretan početak

Autor:  | 

Naučili su me da vjerujem u sretne završetke. Ako radim dovoljno naporno, ostajem dovoljno dugo, čekam dovoljno strpljivo, ova će se žaba pretvoriti u princa, zar ne?

Naučili su me da vjerujem da je borba za sretni završetak nešto romantično i plemenito. Da ću zbog iste biti nagrađena, da ću biti pobjednica. Okus te pobjede bit će tako sladak!

Jednog dana….

No to „jednog dana“ ne dolazi. Stižu samo poteškoće i borba na putu do te pobjede. Zbog toga se i sama pitam: „Zašto uopće želiš sretan završetak? Kada ti je to postao cilj?“.

Što je sa sretnim počecima?

Što je sa vezama koje su sretne od samih početaka? Što kad bih „jednog dana“ promijenila u „sad“?

Umorna sam od vjerovanja u sretne završetke. Umorna od nasjedanja na to da bi veza trebala biti pobjeda nakon duge bitke. Zar nije poanta u tome da pronađeš partnera koji je spreman biti uz tebe danas? Sad. Od početka. Spreman i voljan pokušati, spreman pojaviti se, spreman reći „da“.

Previše smo mudri da bismo trošili dragocjenu energiju čekajući da svane „jedan dan“. Imamo previše toga za dati da bismo sjedili i sanjali o sretnim završecima. Spremni smo za sadašnjost. Spremni smo za intimnost. Spremni smo za to da nas netko čuje i vidi. Spremni smo za nešto stvarno. Spremni smo za SAD. Nismo li?

Umorna sam od ove bitke, odlažem svoje oružje. Sretni završeci su iscrpljujući. Želim sretne početke. Želim „sad“.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...