Lekcije iz života

Zašto ljubav koja se vrati rijetko uspije

Autor:  | 

Sjećaš li se onog osjećaja koji ti je pružila omiljena knjiga? Osjećala si se uzbuđeno; istovremeno si plakala i smijala se kad si završila s čitanjem i sve se činilo kao čarolija.

Vrijeme je prošlo, a ti si i dalje voljela tekst. Satima si pričala o njoj i rekla kako ćeš je opet pročitati. To si i učinila, ali nisi osjetila istu čaroliju kao prvog puta, jer si znala kako će završiti.

To se dogodi kad se vrati stara ljubav.

Misliš da će ovoga puta sve biti drugačije i govoriš si da se on promijenio, ali i ti.

Ali koliko god želiš vjerovati, znaš da će biti isto.

Ostavila si ga jer ti nije pružio ono što si željela. Željela si ljubav, čaroliju, duge razgovore, cvijeće i kroasane nedjeljom ujutro. Željela si slatke poruke, interne šale i nekoga da podržava tvoje snove. Ali on nije bio taj.

Nakon par mjeseci je rekao da se promijenio. Pojavio se jedan dan s cvijećem koje voliš.  Svakog dana ti šalje poruke, govori da misli na tebe i odvede te na film koji dugo želiš gledati. Moli te za drugu šansu i ti pristaneš, jer je on sada sve što si željela i sve što zaslužuješ.

Mjesec dana kasnije shvatiš da je on isti. On je ljubav koju si odlučila napustiti.

Ideja da nakon prekida shvatite kako ne možete živjeti jedno bez drugoga i ponovno ste zajedno zvuči romantično. Pogledaj samo Carrie i Facu iz serije Seks i grad: nakon šest sezona slomljenog srca završe oženjeni i žive sretno do kraja života.

Istina je da ljubav sve pobjeđuje i da je moćna. Zbog ljubavi prema sebi trebaš shvatiti da on nije za tebe.
Kad shvatiš koliko si nevjerojatna, zabavna i snažna – tad ćeš shvatiti i koliko si vrijedna. I da on nije vrijedan. Veza s njim uvijek vodi do istog: do boli, nesigurnosti i strahova.

Želiš li to ponovno u svome životu? Želiš li čekati satima da ti odgovori? Trebaš li sve one svađe i ružne riječi?

Ne bih rekla.

Tvoje srce i um su vrijedni više od ljubavi koja se želi vratiti.
Otpuštanje može biti teško i bolno, ali nagrada je ogromna. Jednog dana ćeš doživjeti bezuvjetnu predivnu ljubav. Bit ćeš svoja i slobodna tražiti ono što želiš.

Jednog dana ćeš imati ljubav koja se neće trebati vratiti, jer nikad neće otići.

Samo budi strpljiva. On će se pojaviti- jednog dana, na neki način.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...