Budi sretna

Mislim da ti sada otvoreno mogu reći da si me uništio

Autor:  | 

Viđala sam te.
U početku me pogled na tebe obarao s nogu. A onda si mi se počeo gaditi. Dva tjedna nakon što smo prekinuli, ti si se oženio.

Došao si na moj posao. Vikala sam na tebe, imala napad panike, psovala sam i vrištala da odeš s mog posla. Ljudi na poslu su mi brisali suze i brinuli o meni. Došao si tamo gdje radim i te ljude si tražio da me vidiš.
Kakva kukavica.
Vidjela sam te par mjeseci kasnije u baru u koji smo često zalazili. Konobar nas je poznavao oboje, ali sam mu se ja više sviđala. Željela sam otići jer mi je bilo zlo kad sam te vidjela. Ali onda sam te zbilja vidjela.

Vidjela sam koliko si sje***. Vidjela sam kako jedva možeš složiti rečenicu od alkohola. Vidjela sam da više ne nosiš vjenčani prsten i da si usamljen. Vidjela sam tužnu osobu. Nisam otišla. Ti si otišao. Ja sam zapalila cigaretu i izašla van. Kad sam vidjela da si otišao, počela sam plakati.
Popravila sam šminku i vratila se u bar.

Nisam bila savršena. Puno sam tražila od tebe i pravila se da je tvoje uzimanje tableta stvarno za bolove. Pretvarala sam se da ja ne pijem tablete. Nikoga nisam voljela kao tebe. Nadala sam se. Nije bilo važno što se događa, dokle god smo zajedno. Sve je bilo dobro dok sam bila uz tvome naručju. Svake noći 6 godina.

 

A onda je sve prestalo…
Iako si bio lažljivac i manipulator, mislim da nisi varao. Godinama je među nama bilo ništa, prije nego si je upoznao. Sve si isplanirao. Pomalo si se udaljavao, a ja sam sve više željela da ostaneš.
Što si više želio otići, više sam te voljela.
Najgore je tugovati nad gubitkom osobe koja je živa.

U smislu osobe koju sam voljela, više ipak nisi živ. Barem ne za mene. Nikad neću razumjeti čime sam zaslužila takvog manipulatora koji me nezamislivo povrijedio. Volim misliti da sam jako inteligentna. Ipak, nedostaje mi samopouzdanje da bih bila sama.

Možda sam bila i malo naivna.
Sad mi je lagano pustiti te. Ne trzam se na zvuk tvog imena. Nemam potrebu pričati o tebi. Nemam potrebu ogovarati te. Trebaš znati da si propustio ljubav svog života. Ljubav bez kraja.

Najgori dio toga je što si uzeo ono najbolje od mene, a to znači da moj budući muškarac to neće imati.
Za to ti nikada on neće oprostiti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...