Budi sretna

Vrijeme je da si oprostiš

Autor:  | 

Vrijeme je da si oprostiš.

Za sve riječi koje nikada nisi rekla, koje su ti ostale na vrhu jezika. Za trenutke u kojima si se trebala boriti za drugu osobu i za vas, a u kojima se iskra ugasila.

Vrijeme je da si oprostiš.

Za sve načine na koje si podbacila. Za sve noći u kojima si rekla jedno, a učinila drugo. Za sve dane u kojima si pokušala i nisi uspjela. Za sve trenutke u kojima se nisi dala potpuno. Sad znaš da polovična ljubav ne može procvasti.

Vrijeme je da si oprostiš.

Za sve ljude koje si povrijedila. Ispričala si se puno puta i sad trebaš pustiti to iza sebe. Za svu ljutnju koji si osjetila. Možda je tada bila opravdana, ali sad je vrijeme da skineš taj teret sa sebe.

Vrijeme je da si oprostiš.

Što si povrijedila samu sebe. Nije lako biti u tvome tijelu, s tvojom dušom. Nisi naučila pustiti. Nisi naučila ovo ili ono. Vrijeme je da zatvoriš oči, dišeš i vratiš uvjerenje da si vrijedna i snažna. Jer jesi.

Vrijeme je da si oprostiš.

Za sve sitnice koje si ignorirala. Za sve načine na koje si odlazila od ljudi koje voliš. Za sve trenutke u kojima si odabrala sebe umjesto osobe koja te trebala. Za sve trenutke u kojima si dopustila negativnosti i bespomoćnosti da te odvuku na dno.

Vrijeme je da si oprostiš.

Za svoju nesavršenost. Za sve pogreške. Za sve dijelove tebe koji ne sijaju. Jer si nježna, nisi od kamena. Imaš mišiće, kosti i kožu. Svi ti dijelovi su lomljivi i puni mana. Oprosti si za sve što još nisi učinila ili za ono što nisi učinila ispravno. Oprosti si za svoju nježnost. Oprosti si što si ljudsko biće. A onda voli sebe jer si dovoljna. I uvijek ćeš biti

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...