Budi sretna

Ova nevjerojatna metoda može naučiti vaše dijete da nauči u 3 dana koristiti kahlicu

Autor:  | 

Bez sumnje, svi roditelji uživaju promatrati svoju dječicu kako rastu i odrastaju u svim fazama dječjeg razvoja. Neke od tih faza su malo složenije od drugih, uključujući i to kada djeca prelaze iz pelene na kahlicu.

To razdoblje je za neke roditelje i djecu često dug i težak put, što je upravo razlog zašto je Zdrava i Sretna otkrila odličnu tehniku koja donosi 100% rezultate.

Fellomova tehnika podrazumijeva da je vaše dijete golo od struka (kada je kod kuće), a nosi udobne i jednostavne za skidanje hlačice (kad je u javnosti). Međutim, preporuka je da dijete i dalje preko noći nosi pelenu.

Morat ćete učiniti sljedeće kako bi primijenili ovu metodu:

• Nabavite nekoliko dječjih tuta u bojama i oblicima. U idealnom slučaju, trebali biste staviti po jednu u svakoj sobi svog doma.
• Uvijek imajte pelene i nekoliko pari hlača na raspolaganju u slučaju nezgoda.
• Ako živite u domu gdje je često hladno, svakako pojačajte grijanje i stavite čarapice na djetetove noge za to vrijeme.

Prvog dana:

• Neka vaše dijete bude golo od struka naniže cijeli dan. Neka vam je stalno na vidiku. Kada je djetetu sila za nuždu, odvedite dijete do najbliže kahlice.
• Pustite dijete da konzumira slane grickalice ili hranu s visokim udjelom vode, i pobrinite se da pije puno tekućine, tako da mora često piškiti.

• Kada vi ili vaš partner morate ići na toalet, povedite dijete sa sobom. Pokažite djetetu sve korake koje odrasli rade. Djeca mogu naučiti sve vrlo brzo primjerom.
• Veselite se skupa s djetetom svaki put, kada uspije ispravno koristiti tutu. Nakon što 10-12 puta uspiju obaviti nuždu u kahlicu, djeca počnu koristiti tutu samostalno.
• Ako vaše dijete ne uspijeva koristiti kahlicu, nikako ga nemojte grditi ili se ponašati na bilo koji način koji bi mu donio osjećaj srama. Umjesto toga, jednostavno recite svom malenom: “piškica ili kakica ide u kahlicu.”

• Prije popodnevnog spavanja ili večernjeg sna, recite djetetu da je vrijeme da ide na kahlicu (izbjegavajte pitati dijete želi li ići ili ne, samo ga odvedite na tutu)). Stavite pelenu prije nego što zaspe kako bi izbjegli manje nezgode.

Drugi dan:

• Držite se metoda koje ste koristili od prvog dana. Međutim, drugi dan dijete treba izvesti van iz kuće na jedan sat poslije podne. Prvo pričekajte da se dijete popiškiti u kahlicu, a zatim odmah izađite. To im pomaže da nauči ići na WC dobrovoljno.

Odjenite djetetu lagane hlače bez pelene ili gaćica, prije nego izađete. Vaš cilj je da ide van i vrati se kući bez nezgoda i bez potrebe za korištenjem kahlice kad je vani.

• Ostanite u blizini svoje kuće. Jednostavno prošetajte po susjedstvu. Za svaki slučaj ponesite sa sobom neku manju kahlicu.

Treći dan:

• Držite se uputa koje ste primijenili prvi dan, ali sada je bitno da s djetetom izađete van u šetnju dva puta: jedan sat ujutro i jedan sat  popodne. Svaki put, prije izlaska, stavite dijete na kahlicu.
• Ponovno, prije izlaska, dijete mora na sebi imati ugodne hlačice bez pelene ili gaćica.Ponesite manju kahlicu i rezervnu odjeću samo u slučaju da stvari ne krenu po planu.

 

Ako ipak ne uspijete u namjeri, pričekajte 6 do 8 tjedana i pokušajte ponovno. Imajte na umu da ova tehnika zahtijeva strpljenje, puno podrške djetetu, vremena i ljubavi.

Ali ne zaboravite, što duže se bude odgađalo skidanje djeteta s pelene, dobit ćete samo na vremenu, ali ipak ćete to morati jednom odraditi.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...