Budi sretna

Životne lekcije koje možeš naučiti pospremajući kuću

Autor:  | 

Nikada nisam upoznala osobu koja voli pospremati i čistiti te svatko od nas pokušava odgoditi pospremanje što je duže moguće.

Čak i kad znaš koliko je to dobro i zdravo. Ali kad bi prigrlila cijeli taj proces, shvatila bi koliko toga možeš naučiti, ma koliko to čudno zvučalo. Evo nekoliko uputa za pospremanje i život.

1. Nauči pustiti

Baš kao i s odjećom i ostalim stvarima, treba pustiti i neke odnose. Ako ti odnos ne donosi sreću, pusti.

2. Zadrži važne stvari

Koliko god je važno pustiti, jednako je važno zadržati ono što ti donosi radost. Ako i dalje voliš stari par tenisica, ostavi ga. Jednako je s ljudima.

3. Sitnice su najvažnije

Za vrijeme pospremanja ćeš se iznenaditi koliko ti neke stvari puno znače. Ja sam umalo bacila mapu blaga koju mi je poklonila draga prijateljica kad sam čistila stol. Ta mapa je mapa grada koju mi je dala kad sam se doselila. Lekcija: ponekad su sitnice najvažnije!

4. Svatko skriva nered

Shvatit ćeš da neke dijelove godinama nisi počistila (iza štednjaka ili ispod kauča). Takve stvari ti štete i zdravlju. Ovo je simbol za skriveni nered u nama, nered u komunikaciji s partnerom. Suoči se s tim čim prije jer će biti manje štete.  Ne osuđuj, samo čisti!

5. Nikad ne odustaj!

Ovo je najvažnije. Možda ćeš se osjećati iscrpljeno, ali moraš nastaviti dalje. Na kraju ćeš postići cilj.

Sretno pospremanje!

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...