Budi sretna

Dnevnik zahvalnosti koji će ti pomoći da vratiš životnu pozitivnost

Autor:  | 

1. Gledaj na stvari iz pozitivne perspektive. Tako ćeš početi promatrati kako se sve loše situacije na kraju pretvore u nešto dobro. Prestani sama sebe tući zbog propuštenih mogućnosti koje si imala u životu i okreni se novim izazovima koji će te podići.

2. Budi zahvalna za sva iskustva u životu. Tada ćeš shvatiti koliko su te i dobre i loše stvari iz prošlosti pretvorile u osobu koja si danas; jača, mudrija, ljubaznija. Dnevnik zahvalnosti će ti omogući da ozdraviš i brže sebi oprostiš.

3. Postani zahvalnija za ljude u svom životu. Dnevnik će ti pomoći da počneš cijeniti sve ljude koji su ti došli kao dar u tvoj život. Tako ćeš postati zahvalnija na malim stvarima koje ti donose sreću.

4. Produbi osjećaj i poveži se sa svijetom. Kada počneš pisati dnevnik zahvalnosti, s vremenom ćeš se uskladiti sa svijetom koji ti toliko toga nudi. Uvidjet ćeš kolika je izvanredna ljepota u cvijeću, životinjama i bebama.

5. Postat ćeš suosjećajnija prema drugima. Kada započneš pisanje svega na čemu možeš biti zahvalna, saznat ćeš koliko si privilegirana i koliko je tvoj život lijep. Osjetit ćeš sreću zbog svega što imaš. Dakle, što si više suosjećanja prema ljudima koji nemaju i prema onima koji se bore da imaju ono što imaš ti i da žive život koji živiš ti, osvijesti ćeš sve ljepote svog života.

6. Ovlašten osjećaj. Jedna od nevjerojatnih stvari koje ti može donijeti dnevnik zahvalnost je moć. Postat ćeš više samopouzdanja zato što si svjesna. Svjesna sebe, svog sustava podrške, svjesna svojih emocija, svoje jedinstvenosti i stvari koje su ti darovane u životu.

7. Postat ćeš sretnija. Imat ćeš manje stvari zbog kojih možeš biti tužna, a dobit ćeš vie razloga zbog kojih ćeš biti sretnija.

8. Počet ćeš živjeti u trenutku. Uz dnevnik osvijestit ćeš koliko je trenutak važan, ne prošlost, ne budućnost nego sada, te ćeš početi uživati u životu i društvu svima oko sebe.

9. Postat ćeš odgovornija. Zbog vođenja dnevnika zahvalnosti, poželjet ćeš zaštititi sve divne stvari koje imaš u životu i više ćeš se potruditi oko svega. Uložit ćeš više sebe i njege za odnose kod kuće, na radnom mjestu i sa svijetom općenito.

10. Dnevnik zahvalnosti će te pretvoriti u bolju osobu. Ti ćeš zaista postati bolja osoba u cjelini, jer to je ono što zahvalnost radi za nas. Zahvalnost nas čini boljim ljudima.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...