Zdravlje

Ghee maslac prirodni čudotvorac za zdravlje

Autor:  | 

Ghee maslac (čita se gi) je pročišćeni maslac. Dobiva se procesom kuhanja maslaca nakon kojeg nestane mast, a proteini i krute mliječne tvari se odvajaju i uklanjaju žlicom.

Zdrava i Sretna ti donosi šest glavnih razloga zašto bi ga trebala uvrstiti u prehranu.

1. Ghee maslac ima visoku toplinsku točku kuhanja.

Zbog toga se ne raspada u slobodne radikale poput drugih ulja. Ti radikali su potencijalno opasni za zdravlje.

2. Smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Novije studije pokazuju kako ghee pokazuje vrlo učinkovito djelovanje na suzbijanje lošeg kolesterola te sprječava rak, začepljenje arterija i dijabetes.

3. Pomaže regulaciji tjelesne težine.

Još jedna izvrsna dobrobit.

4. Poboljšava probavu.

Ghee maslac je pun maslačne kiseline. Maslačna kiselina ublažava upale i brine o neprobavljenim dijelovima hrane, a također pomaže zaštititi sluznicu.

5. Ghee snižava kolesterol.

U krvi i organima.

6. Odlično djeluje na zdravlje kože.

Ghee maslac je poznat po tome da čisti kožu i daje joj sjaj.  Prirodno hidratizira kožu i smanjuje crvenilo na licu. Također pomaže u zacjeljivanju ožiljaka.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...