Budi sretna

Život u braku može biti divan, zaista može

Autor:  | 

Ljubav i brak su svete stvari kod ljudi koji žele ostati zajedno do kraja svojih života. Ljubav i zaljubljenost nisu dovoljne za sretan brak. Većina nas je odraslo na filmovima i knjigama koji idealiziraju ljubav.

Ja sam se udala s 19 godina, uvijek smo se voljeli, ali brak je više od toga. Brak se sastoji od ljubavi, ljutnje, komunikacije, nerazumijevanja, humora, tuge, svijetla i tame. Nakon 10 godina braka mnogi moji prijatelji mi govore da žele brak poput mojeg. Naš brak nije toliko savršen, već smo puno radili na njemu i zajedno sazrijevali.

Najvažnija je lekcija da trebamo prihvatiti partnera onakvog kakav on jest. U svakom trenutku. Svaki trenutak našeg braka je vrijedio jer smo vidjeli jedno drugo kako rastemo; mentalno, duhovno i fizički. Bilo je trenutaka u kojima je bilo lakše odustati i zato s tobom dijelim stvari koje treba njegovati u braku:

1. Predanost
Brak zahtjeva da se predamo i pustimo lažna očekivanja koja imamo. Trebamo podržavati partnera.

2. Ranjivost
S partnerom treba dijeliti intimne i zastrašujuće stvari. Emocionalna ogoljenost je divna razina povjerenja.

3. Prihvaćanje
Komunikacija je ključ. Prihvaćamo dobre i loše strane.

4. Ostanak kroz promjenu

Ljubav je komplicirana. Partnera vidimo u najgorem izdanju, ali vidimo i njegov puni potencijal. Uvijek treba biti tu jedno za drugo dok se zajedno razvijate.  Partneri se međusobno trebaju ohrabrivati na promjene.

5. Obraćanje pažnje na osobu s kojom dijeliš život
U braku postoje svađe i boli o kojima nam nitko ne govori. Brak je rezultat godina osobnog rada, ljubavi, poštovanja i povjerenja.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...