Budi sretna

Prava su prijateljstva vrlo dragocjena i rijetka, njegujmo ih

Autor:  | 

Svakoj je ženi u životu potrebna jedna najbolja prijateljica i sve ju uglavnom imamo. Onu jednu koju ne bismo mijenjale nizašto. Ona je poput sestre.

Dobro te poznaje, zajedno ste proživjele neke najljepše i najgore trenutke, ponekad te ljuti, ali ti ju unatoč svemu neizmjerno voliš. Ona je odličan terapeut i njoj možeš reći sve jer znaš da će te razumjeti.

Prava su prijateljstva vrlo dragocjena i rijetka i stoga ih trebamo njegovati. U čast prijateljstvu Zdrava i Sretna donosi nekoliko zlatnih pravila kojih bi se trebala držati svaka dobra prijateljica…

1. Nikad nemoj izaći s njezinim bivšim

Nema veze ako su bili u vezi prije 3 godine. To je bivši dečko tvoje najbolje prijateljice i za tebe je on strogo zabranjen, stoga nemoj ni pomišljati na taj odnos, jer ne želiš izgubiti svoju prijateljicu.

2. Nemoj kopirati njezin stil

Vi ste prijateljice, a ne blizanke. Ako ste si najbolje to ne znači da morate izgledati poput klonova. Ostani vjerna svom stilu.

3. Iskrenost je najbolja politika

Najbolja prijateljica bi trebala biti osoba na koju se uvijek možeš osloniti. Stoga je u takvom odnosu iskrenost vrlo važna. Uvijek reci svojoj prijateljici istinu, koliko god ona neugodna bila.

4. Čuvaj tajne

Ako je tvoja prijateljica s tobom podijelila svoju tajnu to znači da ti neizmjerno vjeruje i da ju moraš čuvati, a ne izbrbljati prvom prilikom.

5. Ti si njezin čuvar

Prave su prijateljice uvijek tu jedna za drugu i uvijek paze jedna na drugu. Uvijek bi se trebale držati skupa, osobito tijekom noćnih izlazaka tijekom kojih možete naletjeti na mnoge čudake.

6. Čuvaj se ljubomore

Kad tvoja prijateljice doživi uspjeh, budi ponosna na nju a ne ljubomorna. U pravom prijateljskom odnosu nema mjesta ljubomori.

7. Dvosmjerna komunikacija

Kod svakog je prijateljstva vrlo važna dvosmjerna komunikacija, a to znači da obje trebate znati i slušati. Nemoj samo stalno govoriti o sebi već ponekad poslušaj i što ona ima za reći. Naravno, vrijedi i obrnuto.

8. Razgovori o seksu su sveti

Sve što ti je ona ikad rekla o svom seksualnom životu trebalo bi ostati tajna, stoga, ovu bitnu lekciju imaj na umu.
9. Ostavio ju je dečko

Ako je tvoju prijateljicu upravo ostavio dečko, bitna joj je tvoja emocionalna podrška, pokaži da si tu za i uz nju.

10. Sramotne fotografije

Fotografije na kojima tvoja prijateljica nije u baš najboljem izdanju, trebale bi ostati privatna stvar. Nikako ih nemoj javno pokazvati, ako nju smatraš svojom najboljom prijateljicom i ona to nije dozvolila. Samo se zamisli da si ti na njenom mjestu, sigurno ti ne bi bilo drago da te ljudi vide u najgorem izdanju.

11. Uvijek se pobrini da je sretno stigla kući

Bilo da je tvoja prijateljica trijezna ili pripita, ako je noć trebala bi ju ispratiti i provjeriti je li sretno stigla kući.

12. Nemoj se miješati u njezinu vezu

Ne moraš nužno voljeti njezinog dečka, ali njezina je ljubavna veza njezina stvar. Nemoj se miješati u njihove svađe i pokušaj biti neutralna. Pruži joj podršku, izrazi svoje mišljenje, ali nemoj se ni na koji način uključivati ili rješavati njihove probleme. To je njezin posao.

13. Nemoj joj pričati iza leđa

Nije lijepo tračati, a kamoli nije lijepo najboljoj prijateljici govoriti iza leđa. Ako joj imaš nešto za reći, reci joj to direktno.

14. Uvijek joj odgovori na poruku ili poziv

Stvar pristojnosti.

15. Podrška

Ako se tvoja prijateljica osjeća potišteno ili nesigurno, tvoj je posao da joj vratiš optimizam. Uostalom, to je i smisao prijateljstva, zar ne?

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...