Budi sretna

Savjeti najsretnijeg čovjeka na svijetu

Autor:  | 

Sreću kreirate sami

Francuz Matthieu Ricard, rođen kao budistički redovnik, prevoditelj, fotograf i pisac, koji piše knjige i članke o budističkim temama. Od strane medija često je prozvan kao ” najsretniji čovjek na svijetu”.

Zdrava i Sretna upravo s tobom dijeli tri izvrsna savjeta od čovjeka koji iz prve ruke zna što je to sreća.

Ne misli samo na sebe.

Ako ti se misli vrte samo oko sebe same, oko toga koliko si divna, sposobna, lijepa, pametna, prije ili kasnije postat ćeš iscrpljena. Svijet oko tebe postat će tvoja prijetnja. Budi srdačnija, prijateljski nastrojena, ali u isto vrijeme ne dozvoli drugima da te koriste.

Počni trenirati svoj um.

Na isti način kao se maratonac treba pripremiti za trčanje na duge udaljenosti, tvoj um također zahtijeva intenzivnu obuku da bi postala sretnija.

Ricard kaže da se sreća sastoji od tri glavne stvari: pažnje, emocionalne ravnoteže i dobrote. Zamisli ih kao vještine koje trebaš naučiti.

Misli o nečem dobrom na bar 15 minuta dnevno.

Pokušaj se fokusirati na nešto što te čini sretnom, i ne dopusti ničemu da te ometa tih 15 minuta. Počni to raditi već od danas, vidjet ćeš rezultate već kroz dva tjedna. Primijetit ćeš da su ti osjećaji postali pozitivniji i tvoja će se percepcija svijeta također promijeniti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...