Budi sretna

Pokušavam se pomiriti s činjenicom da se ženiš

Autor:  | 

Ovo je trenutak kojeg sam se užasavala. Trenutak u kojem mi govoriš da si zaručen. U kojem se moje srce lomi na milijun komadića. U kojem nisam sposobna oporaviti se.

Ovo je dio naše priče koji sam ignorirala od našeg početka.

Kad si mi rekao da se ženiš, svijet mi se zavrtio i ostala sam bez zraka. Mislila sam da se takve stvari događaju samo na filmovima. Tuga mi je ispunila oči u sekundi i to mi se nije svidjelo.

Nisam se htjela pomiriti s činjenicom da sam te izgubila. Želudac mi se okretao na pomisao da ćeš uskoro biti s nekom drugom. Dio mene, koji se nadao da ćemo biti zajedno, je umro. Svijet mi se rušio i uplašila sam se kao nikad.

Bojim se da nikada neću pronaći nekog poput tebe.  Bojim se da neću željeti voljeti.

Bojim se da, kad uđem u prostoriju punu ljudi, i dalje ću tražiti tvoje lice. Bojim se da će mi trebati vječnost da te prebolim.
Ti si bio jedan od razloga zašto sam se veselila budućnosti. Iako mjesecima nismo razgovarali, znala sam da ćeš uvijek biti tu. Znala sam da ćeš mi poslati poruku kad bi me se sjetio. Znala sam da ćemo se povremeno vidjeti. Znala sam da ćeš se boriti za mene.

Ali na kraju me nisi odabrao.
I trudim se pomiriti s tim.

Pokušavam se ne plašiti budućnosti koja je upitna. Pokušavam naći drugu opciju bez tebe u životu. Pokušavam prestati plakati, makar su suze neizbježne. Pokušavam prihvatiti da više nisi dio mog života. Pokušavam spavati i živjeti kao da me ništa ne muči.

Pokušavam disati sama.

Kažu da, ako voliš nekoga, trebaš ga pustiti. Puštam te. Oslobađam te. Neću trčati za tobom. Neću pitati je li tvoja odluka da se oženiš. Neću te mrziti što si mi dao lažnu nadu.

Mržnja neće promijeniti stvari. Mržnja mi te neće vratiti. Mržnja će me učiniti ogorčenom. A ja to nisam.

Ja sam više od osobe pune tuge i kajanja.

Suđena mi je ljubav. Suđen mi je netko bolji od tebe. Suđeni su mi bolji dani puni sunca i zvijezda. Suđena mi je svijetla budućnost.  Suđene su mi prekrasne uspomene.

Suđeno mi je nešto čarobno, makar bez tebe u životu.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...