Fun

Pismo tetki koja mi je kupila vestu L umjesto S veličine

Autor:  | 

To nije mali problem.
Da objasnim. Posljednjih nekoliko mjeseci, praštanje mi je postala najgora riječ koja počinje slovom P.

Kad sam pogledala vestu koju si mi kupila za Božić u veličini L, jedva sam se suzdržala da ne puknem, ali tada sam se sjetila da možda nisi znala. Možda ti jednostavno ne znaš koje su moguće posljedice tvoje radnje.  Svako dijete sanja o otvaranju darova pod božićnim drvcem i govori: „Oh, to je upravo ono što sam htjela!”

A što se meni dogodilo? Ja sam se utapala u suzama i žalosti, i jedva promrmljala: „Pa, malo mi je velika …” Tko bi normalan htio tako povrijediti svoju nećakinju?

Možda ti jednostavno nisi znala da sam jedva došla na veličinu S sa L. Nisam pila sokove, nisam jela torte na obiteljskim okupljanjima, uvijek sam lažirala kako moram nešto hitno obaviti, nisam se ubijala u sendvičima finim slasnim, već 3 jeb…mjeseca. Jer sam bila na dijeti, a da si se ti malo više potrudila saznati neke stvari o svojoj nećakinji u zadnje vrijeme, možda bi to sve znala.

Možda ti jednostavno ne znaš kako sam se osjećala kada si mi rekla;“ Pa baci je par puta u sušilicu, dok se ne smanji“. Znaš li što se sigurno neće smanjiti u sušilici i to nekoliko puta- trbuh tvog muža, kozo.

Usprkos svemu što si učinila za mene tetka, osjećam kao da napokon stojim na mjestu s kojeg ti mogu napokon oprostiti. Oprosti ti za moju bol. Oprosti ti za moju patnju. A najviše za vestu.

Možda je to čarolija, možda je sudbina, ali nedavno sam obukla tvoju vestu na jednu kombinaciju i zapravo se dobro uklopila. Nadam se da ovaj moj problem možemo tretirati kao tvoj problem s alkoholom i pretvarati se kao da se ovo nikada nije dogodilo.
To je ono što obitelji rade jedni za druge.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...