Budi sretna

Samo zato što činiš loše stvari ne znači da si loša osoba

Autor:  | 

Da, jesi zabrljala si. Napravila si pogreške, možda iste pogreške koje činiš  godinama.

Boriš se s lošim navikama, s pogrešnim ljudima. Uvijek biraš stvari koje bi trebala ostaviti na miru. Tražiš svađe gdje ne bi trebala. Tvoje srce i mozak su uvijek u nekom okršaju. I na kraju završiš s modricama.

Radiš loše stvari, ali ti nisi loša osoba.

Kažeš da ćeš u teretanu, ali umjesto odlaska radije pojedeš cijelu pizzu sama. Netko te treba, ali ti si odjednom nedostupna. Napišeš onom ne tako opakom frajeru poruku, jer se bojiš spavati sama. Barmen iz obližnjeg kafića zna gotovo sve o tebi.

Plačeš nad situacijama koje su se davno dogodile.

Ubijaš samu sebe zbog svega što si činila u prošlosti. Prošlost je uvijek pokraj tebe. Smatraš da zbog prošlosti ne zaslužuješ sreću. Trenutno plivaš u samogađenju za stvari koje ne možeš promijeniti.

Samo zato što si učinila loše stvari, ne znači da si loša osoba.

Da ne spominjem, loše je subjektivno. Nešto što ti smatraš da je loše, možda nije loše za nekog drugog. Zapamti, zabrljati, činiti pogreške, sve to samo znači da si čovjek. Ti si ljudsko biće koje je nesavršeno. Molim te utuvi si to u glavu.

Bez obzira na sve što si činila ili činiš, ti i dalje zaslužuješ ljubav i zdravlje i zadovoljstvo i sreću i obilje na svim područjima života.

Dozvoljeno ti je uzdići se iznad svega što smatraš da je loše. Prošlost je dio tebe, ali samo je ti nosiš dalje uz sebe. Ostavi ju tamo gdje joj je mjesto. Dozvoljeno ti je da rasteš. Nauči nešto iz svih svojih neuspjeha.
Loše stvari ne negiraju sve što ono dobro u tebi. I zapamti, postoji toliko dobra u tebi. Čak i ako to još sada ne vidiš.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...