LJepota

10 trendova šminkanja i kose koje bi trebali ostati u 2016 godini

Autor:  | 

Moda je promjenjivo hirovita stvar, a sama priroda mode u odjeći i šminkanju se mijenja i vraća svakih desetak godina.
Zdrava i Sretna je saznala za naše čitateljice koji su trendovi izgubili svoj status u 2017., kao i ono što će ih zamijeniti.

 

Prirodne obrve umjesto iscrtanih

obrve 1

© Aaron P / Bauer Griffin / East News   © Vogue

Ako je 2016 bila godina kada ste se mučili oko savršeno oblikovanih i urednih obrva, gotovo je s tim. U 2017, prirodne i blago neuredne obrve su postavljene kao zamjena za savršene linije iz prošlosti. Debljina, s druge strane, i dalje će biti ideal.

Trepavice poput lutke su in, a prirodne su out

trepavice 1

© Teni Panosian/ stylecaster.com   © Vogue

2017 je godina dugih, gustih trepavica, izgleda poput onih na lutkama. Ne zaboravite nanijeti jači eyeliner i možda lažne trepavice kada situacija to zahtijeva.

Svijetla maskara umjesto pastelnih tonova

maskara 1

© Sergey Rogov Photography   © Beautyisboring

Nude ili ti „goli” make-up koji je bio toliko popularan prošle godine, postupno ustupa mjesto nečemu sasvim drugačijem. Umjesto svih vrsta ružičastih i breskvastih nijansi, ove će godine, svijetle u svim bojama maskare i sjenila zauzeti istaknut položaj.

Prirodne crte lica umjesto konturiranja

konture1

© Fashionstylemag   © Wella

Evo dobre vijesti za sve one koji nikada nisu uspjeli svladati umijeće konturiranja lica. 2017, je godina, prirodnih crta lica. Zaboravite na složena  iscrtavanja i višeslojne naslage pudera. Naglasak svojih prirodnih crta lica, lako se može postići s glitterom ili svjetlucavim rumenilom.

Sjajila će zamijeniti mat ruževe

mat111

© Livingly   © Runwayday

Mat usne, koje smo viđali na djevojaka svakodnevno, na naslovnicama, ove su godine zamijenjena sjajnim ruževima. Ovi ruževi će podariti volumen usnama i učiniti ih da izgledaju još zavodljivije.

Ruževi bobičastog voća umjesto nijansi boja vina

bobice 1

© DDNY/Broadimage /EAST NEWS   © Balawa Pix

Ruževi s okusom i bojama bobičastog voća je još jedan modni trend za 2017. Sočne maline, bogatstvo crvenog ribiza ili svijetle jagode su apsolutni hit. Dok ćemo tamne boje vina ruževe, ostaviti za sada u 2016.godini.

Prirodne, razbarušene kovrče umjesto retro valova

kobrce1

© Hair-sublime   © Fashionistaswonderland

Jedan od glavnih trendova kada je u pitanju kosa u 2017 godini, su male kovrče i valovi koji nastaju upotrebom ili „krpica na kosi“ ili uvijačima malog promjera. Što bi reklo da ova godina pozdravlja sa zbogom popularan stil retro valova.

Smirenije boje kose umjesto svijetlih, jarkih boja

boje 1

© Fashion-daily   © Cherin Choi/ instagram.com

Ludost za svijetlim bojama na kosi koje smo viđali proteklih nekoliko godina postupno umire. Fuksija i tamnije plave poput mornarskih boja, zamjenjuju jarke svijetle boje kose.

Čvrsto umotana kosa umjesto neurednog stila

punđa1

© Andy Kropa/Invision/AP/Fotolink   © ddp images/PPE/Nieboer/EAST NEWS

Čini se da neće biti problema promijeniti boju kose sa svjetlijih u neku mirniju nijansu. No, s druge strane, još nešto teže dolazi kao trend u svijetu frizura: umotane pomalo neuredne punže, raščupane frizure u kojima smo prošle godine uživale, potpuni su out ove godine. Hit su uredna verzija punži poput školjke u kosi.

Svijetle boje manikure u francuskom stilu umjesto „mjesec” manikure

nokti1

© Jenn Moran Beauty   © thenailtrail/ instagram.com

Takozvana „mjesec” manikura (gdje je baza nokta ili obojena u drugačiju nijansu ili uopće bez boje) ostat će u 2016.godini. U 2017, zamijenjene su veselim, svijetlim bojama francuske manikure.

 

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...