Budi sretna

Život sa čistunkom

Autor:  | 

Mora biti sve čisto!!!

Kada je sve čisto, uredno, dezinficirano, tek tada se osjećaš opušteno. Sve smo različite i upravo zbog toga neke žene koje su fleksibilnije za čišćenje (dva puta tjedno je dovoljno usisati i pobrisati prašinu), ti to radiš svaki dan, neće te razumjeti. I ne trebaju. Ovo je tvoj život i bitno je da si ti u njemu sretna.

Jedino kome bi trebala dati pažnju, jer ne razumije tvoj odnos s prašinom je tvoj životni partner. Njemu baš i nije lako, jer živjeti s čistunkom pod istim krovom možda ima više nedostataka nego prednosti.

Čarape su uvijek pored košare za veš ili kreveta, po stoti put si mu rekla da ih stavi u košaru, ali on ništa. Ne čuje ili ne razmišlja, ili, tko zna gdje je on umom u tom trenutku skidanja čarapa s nogu. Njemu to nije važno,nije!!!, a ti se nerviraš i postaješ zanovijetalo.

Pokušaj unijeti neke promjene. Dobro će doći tebi, a posebno njemu.

Promjene.

Neke stvari moraš prihvatiti i mijenjati. Jesu li doista ta prašina ili čarape toliko vrijedni tvoje svađe s parterom? Ovdje nastupa kompromis, on bi trebao tebe prihvatiti kao nekoga kome je čišćenje bitna životna stavka, a ti bi trebala prihvatiti to da te on ne razumije i smatra da prašina i nije neka posebna stvar oko koje se treba brinuti. Zapamti, tvoj dom nikada neće biti čist onoliko koliko ti želiš da bude.

Bez obzira koji muškarac bio u tvom životu, svaki će za tebe (ako si čistunka) biti neuredan. Tako da nema smisla svađati se s njim, jer on jadan nije kriv.

U većini slučajeva mu moraš pokazati ( natjeraj se, pokušaj) da možeš imati “slobodan dan od usisavanja”. Bit će njemu lakše, Dok ćeš ti sebe testirati na taj slobodan dan od pospremanja, i on će se tada više opustiti.

Moraš razumjeti da nitko nije idealan, da ste oboje možda iz drugačijih okruženja, drugačijih svjetonazora, ipak ste muškarac i žena i naravno da gledate na istu stvar potpuno drugačije. Bilo bi i tebi lakše da ga ponekad uključiš u svoj rad pospremanja ( posebno ako imate dječicu). Neka on skuha ručak ili objesi veš, neka pospremi svoju radnu sobu ako je ima ili neka sredi garažu ili samo neka ne mrda s kauča dok vam se pod ne osuši.

Kasnije uživajte oboje u čistom domu koji ponavljam, savršeno čist dom ne postoji. Bitniji su savršeno čisti odnosi i ljubav između vas dvoje.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...