Zanimljivosti

Draga moja mjesečnice, zašto me toliko voliš mučiti?

Autor:  | 

Nas se dvije poznajemo sada već poduže vrijeme. Kada smo se prvi put srele, taj susret je puno značio za mene. Tada sam završila sa svojim identitetom kao djevojčica. I konačno sam shvatila značenje pjesme koju pjeva Aretha Franklin “zbog tebe se osjećam prirodnom ženom“!

No, naša medena faza je brzo prošla. A na velikoj važnosti su dobili; dosadno iščekivanje kada ćeš doći i bolovi u donjem dijelu trbuha, da ne spominjem prištiće po licu, nadutost, jedem sve što mi padne pod ruku, i ljuta sam na sve što me pogleda.

A sve me to navelo da ti postavim jedno pitanje: mjesečnico, zašto me mrziš?

Jesi li ljuta na mene jer nisam trudna? Da li te možda moja maternica svaki mjesec pijana nazove i plače ti o tome kako se osjeća prazno? Mjesečnico, sada trenutno za to nije vrijeme. Nisam na svojoj optimalnoj razini da postanem mama, znaš?

Kad dođeš shvaćam to kao osobni napad, i postanem uzrujana što mora doći do toga. Shvaćam mjesečnico, ti si jedna hrabrica. Shvaćam da voliš da se zna kako si tu. Odabir crvene boje ti je bio potez da pokažeš koliko si snažna. Cijenim to što se ne bojiš povikati: “Evo me, SVIJETE, baš kada ja nosim bijele hlače.

Ali čemu ta bol? Što kažeš da poradimo malo na grčevima u želucu, izmjenični zatvor pa proljev (ozbiljno, odaberi stranu). Zbog tebe sam više plakala nego za iti jednim frajerom. To ti sigurno nešto govori.

Ali mjesečnico, ja te volim. Znam da ne misliš da je to istina, jer te stalno psujem, jer na tebe uvijek kukam. Ali te volim.

Znaj ovo, da te nema, ja bih bila prestravljena. Već bi posegnula za tabletama za smirenje i otišla kupiti 18 testova za trudnoću. Molim te nastavi me posjećivati. Molim te nemoj pobrkati moju povremenu grintavost i želju da ostanemo još dugo zajedno ti i ja.

E da, još samo nešto, daj molim te samo malo popusti.

 

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...