Zdravlje

Ovo radimo svaki dan, a ni ne znamo koliko nam šteti

Autor:  | 

5 Pogreška koje svakodnevno radimo prilikom tuširanja
Malo nas zapravo razmišlja o tome, ali svakodnevni ritual tuširanja većina radi pogrešno. Postoje neka pravila koja možemo primijeniti, kako bi kožu očuvali zdravom.
Zdrava i Sretna otkriva 5 tipičnih pogrešaka koje radimo prilikom tuširanja.

1. Pretjerano vruća voda.

Pretjerano vruća voda koja ponekad doseže i do 50 stupnjeva, čini kožu suhom i smežuranom. Ona tako ispire prirodna ulja na koži, ostavljajući kožu nezaštićenom, a ujedno se povećava protok krvi, što često dovodi do crvenila, upala i osipa. Idealna temperatura vode ne bi trebala prelaziti 35 stupnjeva.

2. Predugo kupanje.

Poput tople vode, dugotrajno kupanje previše isušuje kožu, a dokaz je osip i svrbež. Optimalno trajanje tuširanja je oko 10 minuta, može i puno kraće.

3. Pretjerano korištenje gelova za tuširanje.

Što se više pjeni, to znači da ima manje prirodnih tvari u gelu za tuširanje. To znači da pjena iscrpljuje vaš prirodni zaštitni sloj ulja, što dovodi do suhoće i hrapavosti kože. Osim toga, ako vam antibiotska sredstva za tuširanje nisu posebno propisana, ne morate ih svakodnevno koristiti.

4. Koristite stare i mokre spužve

Mokre spužve su savršene za razvoj bakterija i rast plijesni, stoga ih je bolje mijenjati jednom u svaka 4 tjedna. Pokušajte umjesto spužvi koristiti pamučne krpice koje se lako peru u mašini za rublje. Izuzetno je bitno da se spužva dobro ocijedi i osuši nakon korištenja.

5. Snažno i grubo brisanje tijela ručnikom

Osušite svoje tijelo mekanim ručnikom, tapkajući po tijelu i neka ostane blago vlažno. Zatim upotrijebite omiljenu kremu, tako će koža ostati glatka i zdrava!

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...