Budi sretna

Tko će nači način, a tko opravdanje

Autor:  | 

Nedavno si ga upoznala. Vidjeli ste se par puta i proveli vrijeme zajedno. Zanimljiv je i čini ti se da je drugačiji od drugih. Ima nešto u njemu.

Taj avanturistički duh i osmijeh koji te jednostavno obara s nogu. Jako ti se svidio i ne možeš protiv toga. A tek te oči…taj sjaj koji vidiš kada priča o nečemu što voli. Jednostavno pored njega se osjećaš posebno.

Želiš ga opet čuti. Čak i vidjeti. Sjetiš ga se tijekom dana dok si na poslu ili u nekim drugim obavezama. Dođe ti da mu pošalješ poruku. I pošalješ je. Iako ti je dan pretrpan, nađeš par sekundi da je natipkaš.  A onda nestrpljivo čekaš njegov odgovor i kao ludica svako malo pogledaš u mobitel kako bi vidjela je li ti odgovorio. Pa za pet minuta opet…pa opet…jer možda je poruka došla a ti je nisi čula.  I kada se dogovarate kada ćete se vidjeti, ako je potrebno sve ćeš  predodrediti vašem dogovoru.

Iako ti se poklapaju neki dogovori s prijateljicama i društvom, nema veze. Otkazat ćeš sve što treba, samo da bi ga vidjela. Jer to želiš.  I jedva čekaš. Stavljaš sve po strani. Sve ide na stand by kako bi ti on bio na prvom mjestu. Sve ćeš predodrediti tome da se vidite ili barem čujete nakratko. Jer ti je to važno. I shvaćaš da ti je stalo. Za njega ti ništa nije problem napraviti.

Vidiš što sve činiš za one do kojih ti je stalo? Jesi li svjesna toga koliko se daješ za određene ljude? Okrenuti ćeš svijet ako treba samo da ih vidiš, čuješ, osjetiš.  Pa makar na sekundu. Reci mi onda, zbog čega pristaješ na manje s druge strane? Kada se ne javi, zašto tražiš izlike i sve trpaš u vreću ”nije imao vremena”? A i sama znaš, duboko u sebi, da se uvijek ima i nađe vremena za onoga do koga ti je stalo.

Zašto se namjerno lažeš i zavaravaš? Zašto nije došao kada je rekao da će doći? Opet ćeš reći da mu je nešto ”iskrsnulo”. Ajde nemoj. Nemoj to činiti sebi. Da mu je iskreno  stalo, našao bi načina da te vidi ili čuje taj dan. I svaki sljedeći dan. Pa makar i na kratko.

No nisi. Shvati da nisi. Nema poruke koja treba stići. Nema poziva kada bi trebao zvati. Nema druženja koje se trebalo dogoditi. Nema truda s njegove strane. U njegovom životu ima svega i svih osim vremena za tebe.

Reče jednom Pablo Picasso: ”Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće, nađe opravdanje.” Ne pristaj na opravdanja. Ne spuštaj si vrijednost radi nekoga tko uopće ni ne vidi koliko si vrijedna. Ne prihvaćaj mrvice. Više si i bolje od toga. I zaslužuješ svu pažnju, pozornost i ljubav koju bi dala nekome.

Vaš Life Coach Ursula

Ostale članke možete pročitati na:

www.ursula-coaching.com

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...