Lekcije iz života

Danas ljudi ne mogu maknuti pogled s ove ljepote, ali to nije uvijek bilo tako

Autor:  | 

Dok gledamo na Instagramove profile lijepih dama, apsolutno ne razmišljamo o onome što se krije iza slika koje mogu pratiti tisuće sljedbenika.

Zdrava i Sretna je duboko zadivljena pričom o krhkoj mladoj ženi s jednog od tih profila. Divimo se njezinoj hrabrosti, a sada dijelimo njenu priču s vama.

Na prvi pogled, fotografije Mariane Sfakianakis ne razlikuju se od onih koje svakodnevno prenose puno žena diljem svijeta: lijepi selfi i snimke zapanjujućeg tijela. I vjerojatno su njenih 52.000 pretplatnika, upoznati s  tajnom koja se skriva iza tih spektakularnih slika. A do nedavno nije bilo sve tako sjajno.

Mariana je objavila svoje fotografije iz djetinjstva i jednostavno je nemoguće prepoznati sadašnju djevojku, savršenog tijela s iscrpljenom djevojčicom s fiziološkim problemima. Otkrila je kako je kao mala bila ozbiljno bolesna i što je sve morala proći kako bi se borila protiv strašne bolesti.

Kad je Marianina majka bila trudna, liječnici su predvidjeli smrt fetusa pa nisu ni pokušali spasiti nerođeno dijete. Ali Mariana je htjela živjeti i rodila se, ali prerano. Zbog neodgovarajućeg medicinskog nadzora, Mariana je puno puta bila bez kisika, a to je izazvalo strašne posljedice: djelomično oštećenje mozga i cerebralnu paralizu. „Kao mala, nikada nisam shvaćala što se stvarno događa i zašto sam drugačija od sve ostale djece. Nisam mogla hodati i bila sam prikovana za invalidska kolica.“ – rekla je Mariana Sfakianakis

Do 6. godine, svaki dan Marianinog života bio je pravi izazov praćen depresijom. Tako je bilo sve dok djevojka nije imala operaciju. Počela je hodati. Tijekom 8 mjeseci bola i suza krenula je na tešku rehabilitaciju, i unatoč svemu nadvladala je bolest.

Već dugi niz godina ova snažna djevojka nastavlja se boriti za svoje zdravlje. Njezino glavno oružje je sport i tjelesna aktivnost. Sustavno osposobljavanje pomoglo joj je da stekne ne samo snagu i fantastično tijelo,  nego i da na trenutke zaboravi na svoje psihološke probleme kako bi postala samosvjesna žena.

Danas Marianin osobni primjer potiče njene sljedbenike da nikad ne posustanu na putu prema svojim snovima.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...