Zdrava i Sretna http://zdravaisretna.hr Vaša dnevna doza optimizma Mon, 07 Aug 2017 12:57:26 +0000 hr hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.14 Salon Nancy: Čarolija najljepših vjenčanica koje su postale hit među mladenkama http://zdravaisretna.hr/2017/08/07/carolija-najljepsih-vjencanica-koje-su-postale-hit-medu-mladenkama/ http://zdravaisretna.hr/2017/08/07/carolija-najljepsih-vjencanica-koje-su-postale-hit-medu-mladenkama/#comments Mon, 07 Aug 2017 12:55:58 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21665 Priča o salonu Nancy započela je prije točno 24 godine tako spontano, vođena velikom ljubavi prema modi, kreiranju, dizajnu ,svečanim događanjima…i potrebi izraziti sebe i svoju maštu pretvoriti u čaroliju jedne vjenčanice.

Salon vjenčanica Nancy je ekskluzivni zastupnik za Zagrebačko područje svjetski poznatih brendova vjenčanica apsolutnih lidera vjenčane mode: Pronovias, Atelier Pronovias -Barcelona,More Lee by Madeline Gardner i Madeline Gardner New York,te ekskluzivni zastupnik za Republiku Hrvatsku brandova Justin Alexander, Justin Alexander-Signature, Sincerity, Lillian West, Sweetheart, Calla Blanche i Julie Vino.

Salon Nancy je ponosan što svojim mladenkama može ponuditi uz uistinu vrhunske svjetski poznate brendove i svoju vlastitu proizvodnju vjenčanica Nancy design! Trenutno je njihova Nancy Divine Kolekcija 2017 postala veliki hit među mladenkama koje žele nositi vjenčanice sa potpisom hrvatskog dizajna.

nancy divineNancy Divine Kolekcija 2017 (foto: Studio Nancy)

Svake godine salon aktivno sudjeluje na svim modnim događanjima vezanima uz vjenčanja. Za takve prigode dizajniraju i vlastite unikatne modele vjenčanica . Također su sudionici i prigodnih humanitarnih događanja kada modele Nancy nose poznate osobe iz javnog života.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJE

GALERIJA: Valerie Wedding Dress Style

171281

 

GALERIJA: Harper Wedding Dress Style

171165

GALERIJA: Veronica Wedding Dress Style

171042

GALERIJA: Fall 2017 – Calla Blanche by JTAA Fashion Design

aa

GALERIJA: 2018 PRONOVIAs 1.dio

aaa

GALERIJA: 2018. PRONOVIAS 2.dio

aaaa

Salon Nancy uspješno iz godine u godinu bilježi sve veći broj mladenki i zadržava osmijeh na licima svojih klijentica. Uvjerite se i sami…Salon Nancy se veseli vašem dolasku!
Nancy showroom nalazi se u samom centru grada Zagreba na najljepšem gradskom trgu Cvjetnom trgu.

Saznajte više na njihvim Facebook stranicama ili na Instagramu.

Nancy showroom-Cvjetni trg
Trg Petra Preradovića 5/1
Zagreb
Tel: 01-2442-670
Mob: 099-804-38-48
Mail: salon.vjencanica.nancy@gmail.com

 

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/08/07/carolija-najljepsih-vjencanica-koje-su-postale-hit-medu-mladenkama/feed/ 0 Pa zar je moguće da će muškarac varati samo zato što mu se ukaže prilika za to? http://zdravaisretna.hr/2017/07/20/pa-zar-je-moguce-da-ce-muskarac-varati-samo-zato-sto-mu-se-ukaze-prilika-za-to/ http://zdravaisretna.hr/2017/07/20/pa-zar-je-moguce-da-ce-muskarac-varati-samo-zato-sto-mu-se-ukaze-prilika-za-to/#comments Thu, 20 Jul 2017 12:47:01 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21619 Iako se mnogim ženama čini da je odgovor jednostavno “da”, ja ipak mislim da je odgovor malo kompliciranije “ne”.

Sretno sam oženjen predivnom i – prije svega – pametnom ženom (a to je zapravo ono što me ispunjava) i zna se dogoditi da u društvu budem usamljen u shvaćanju da nemam potrebu prevariti svoju ženu (već sam pisao tekst o toj temi, vjerojatno ste ga čitale :) ).

Jednom prilikom kad se okupila ekipa iz srednje škole, razgovori o obitelji, djeci, ženama – općenito o našim životnim putevima – doveli su nas nekako do teme prevare, odnosno nevjernih muževa.

Objašnjavajući kako nemam potrebu prevariti svoju ženu, kao protuargument dobio sam pitanje: “Znači, da imaš priliku završiti u krevetu s prezgodnom curom u svojim dvadesetima i da garantirano to nitko neće ikada saznati, ti bi to odbio?”

Ovakvo pitanje me potaknulo na razmišljanje. Po nekakvoj logici slijedom tog pitanja proizlazi da će muškarac prevariti ženu samo zato što mu se ukazala prilika koja se ne propušta.

Moj odgovor je bio: “Da, odbio bih”.

A evo i zašto. Kao prvo, nije istina da nitko nikada ne bi za to znao, jer bih za to znao ja, a to je najvažnije.

Drugo, nije istina da muškarci varaju samo zato što im se ukazala prilika koja se ne propušta (postoje i drugi razlozi, naravno, ali o njima neki drugi put). Mislim da se iza lakoće njihove odluke da iskoriste ovakvu priliku krije neki drugi razlog koji se u njima “kuhao” mjesecima ili čak godinama.

No, koji god to razlog bio, svi oni imaju zajednički nazivnik, a to je – sreća.

Odnosno, činjenica da nisu u potpunosti ili uopće sretni sa svojim životom. Ne, to ne znači da se krivnja automatski prebacuje na supruge s kojima dijele svoj dom (iako svaka medalja ima dvije strane).

Razlozi se nažalost, kriju u slici koju muškarac želi imati o sebi. A tu svoje prste uvijek umješaju dvije stvari: način na koji su odgojeni, odnosno način na koji je funkcionirao brak njegovih roditelja i stari stereotipi – tipa od stoljeća sedmog – koji i danas imaju čvrste korijene u našem društvu.

Kada govorim o načinu na koji je muškarac odgojen, onda govorim o odnosu njegovog oca prema majci. O odnosu kojeg je gledao svaki dan dok je odrastao, o shvaćanjima kako se odnositi prema ženama koje je prihvaćao kroz postupke, ponašanje i stavove svoga oca. Princip je zapravo vrlo jednostavan – odrastamo li u sredini u kojoj se čast i poštenje iznimno cijeni, te vrijednosti će nam biti na vrhu prioriteta kada postanemo odrasla osoba.

Kada je riječ o stereotipima, onda moramo krenuti od onog najjednostavnjeg – muškarac koji je spavao sa 100 žena je frajer, a žena koja je spavala sa 100 muškaraca je kurva. Muškarci su bića koja uvijek žele biti cijenjena, omiljena u društvu, biti u stvarnosti što sličniji idealnoj slici sebe koju su zamislili u svojoj glavi. Kada se stvarnost i ideal ne poklapaju, onda muškarac nije u potpunosti sretan.

Možda je riječ o tome da nije oženio ljubav svog života, možda se ne može pomiriti sa činjenicom da mora ostariti, ili da nikada neće plivati u novcu na poslu ili da ne može otići od kuće kada god želi ili gdje god želi, nego mora živjeti život koji zahtjeva kompromise. Koji god razlog bio, iza njega se krije (potpuni ili djelomični) izostanak  sreće.

Ono čega nisu svjesni, o čemu ne razmišljaju jest činjenica da ih sretnima ne treba činiti samo ono što je u njihovoj glavi, nego i činjenica da – zbog dobrote, poštenja i časti – u svojem životu imaju jednu, dvije ili stotinu osoba koje ih baš zbog toga vole i cijene i smatraju ih puno većim frajerima od onih koji su spavali sa stotinama žena.

Pa zar je lakše varati nego snaći snage promijeniti stvari u svom životu na bolje? Da, lakše je. Zar ne?

I na kraju, vratimo se na ono pitanje koje mi je postavljeno s početka teksta. Osim što sam rekao da bih odbio tu priliku, postavio sam i protupitanje: “A kako bi se ti osjećao da znaš kako je tvoja supruga osoba koja će spavati sa prezgodnim muškarcem mlađim od tebe samo zato što joj se ukazala prilika koja se ne propušta?”.

:)

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/07/20/pa-zar-je-moguce-da-ce-muskarac-varati-samo-zato-sto-mu-se-ukaze-prilika-za-to/feed/ 0 Detoks retreat: pročistite tijelo i duh na otoku netaknute prirode Rava http://zdravaisretna.hr/2017/07/12/dteoks-retreat-procistite-tijelo-i-duh-na-otoku-netaknute-prirode-rava/ http://zdravaisretna.hr/2017/07/12/dteoks-retreat-procistite-tijelo-i-duh-na-otoku-netaknute-prirode-rava/#comments Wed, 12 Jul 2017 11:17:47 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21609 Pročistite tijelo i duh na otoku netaknute prirode Rava, smještenom u zadarskom arhipelagu, između Iža i Dugog otoka od nedjelje, 03.09. do nedjelje 10.09. 2017.

Otok Rava savršeni je dragulj prirode na kojem možete pobjeći od stresa, ponovno napuniti baterije i pružiti tijelu sedmodnevnu priliku da vrati svoje optimalno zdravlje i izbaci iz sebe sve otrove i negativnu energiju od kojih je u današnjem tempu života vrlo teško pobjeći.

Cijeli program retreata vode certificirani stručnjaci iz područja nutricionizma i yoge.

Capture

Kuća u kojoj se održava seminar je u uvali Golubovac, u divljini, desetak metara od mora,  udaljena od najbližih susjeda oko 2 km. Ima vlastitu solarnu energiju i pitku vodu kišnicu.

Otok obiluje zelenilom, samoniklim jestivim i ljekovitim biljem, ima lijepu stazu za pješačenje, predviđene su svakodnevne šetnje, plivanje u kristalno čistom moru… ( Saznajte više o Villa Golubica)

DETOKS OBROCI

Hranu će s puno ljubavi, iskustva i znanja pripremati Dunja Gulin (saznajte više: www.dunjagulin.com)

Očekuju vas tri slasna i hranjiva obroka dnevno napravljena od cjelovitih namirnica biljnog porijekla, bez glutena i šećera, namijenjena odmaranju tijela od toksina i aktiviranju probave i imuniteta.

meni

Primjer jelovnika : 

  • doručak : topla limunada,  chia topla čokolada
  • ručak : miso juha sa wakame algama, kvinoja tabbouleh, humus, sirovo korjenasto povrće, blanširano zeleno povrće, začinjeni umak od sezama, detoks čaj od sjemenki koromača
  • večera : miješana zelena salata, kroketi od prosa, majoneza od indijskih oraščića

 

YOGA

Ujutro i popodne, nekoliko sati dnevno, kroz razne tehnike ( asane, pranayame, yoga nidra, meditacije) yoga će poticati i podržavati cjelokupni proces detoksa i revitalizacije, naučiti vas kako se okrenuti prema  sebi, prema unutra, i doći u doticaj sa svojim unutrašnjim izvorima mira i zadovoljstva.

Yogu vodi Ljubica Vitlov Boban (saznajte više: www. centartara.com)

yoga

 

 


Cijena retreata je  4200 kn po osobi , od toga 700 kn prilikom  prijave.

U cijenu je uključeno sve od dolaska na Velu Ravu do odlaska sa Rave.

Obvezne prijave  na +385 95 596 0279 ili vilazd.vb@gmail.com

Prijave su otvorene do popunjavanja kapaciteta ( 10 osoba)

Smještaj je u velikoj sobi sa 4 kreveta, te manjim sobama za 2 osobe.

U cijenu je uključeno sve od dolaska na Velu Ravu do odlaska sa Rave.

Predviđeni dolazak na Ravu je brodom koji kreće iz Zadra u 16,00h , a dolazi u 17,30.

U Ravi  će vas čekati brod koji će vas prevesti do kuće.

Predviđeni povratak sa Rave je brodom koji u nedjelju kreće u 13.30 i u Zadru je u 15.55.

Rava-detox-retreat-A4

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/07/12/dteoks-retreat-procistite-tijelo-i-duh-na-otoku-netaknute-prirode-rava/feed/ 0 Pridružite se akciji i pomognite djeci da dožive san novog nogometnog igrališta :) http://zdravaisretna.hr/2017/05/24/pridruzite-se-akciji-i-pomognite-djeci-da-dozive-san-novog-nogometnog-igralista/ http://zdravaisretna.hr/2017/05/24/pridruzite-se-akciji-i-pomognite-djeci-da-dozive-san-novog-nogometnog-igralista/#comments Wed, 24 May 2017 10:19:44 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21566 Djeca, roditelji i vodstvo Nogometnog kluba Šparta pokrenuli su javnu akciju “Molimo vas, napravite nam igralište” jer ni nakon 10 godina redovitih obećanja, oko 200-tinjak djece i dalje trenira na igralištu koje je među najlošijima u Zagrebu iako se radi o zagrebačkom nogometnom klubu koji će uskoro proslaviti 104. godine postojanja.

– Šparta je nama roditeljima više od kluba, ona je drugi dom našoj djeci, mjesto gdje se svi mi, i roditelji i djeca družimo, mjesto gdje su nastala nova prijateljstva za cijeli život, mjesto koje okuplja roditelje svih profila bez obzira od kuda su i što rade, a spaja ih ljubav prema sportu, nogometu, djeci i klubu – istaknuo je Damir Naumovski, predstavnik roditelja NK Šparta.

Dok stanovnici nekih zagrebačkih četvrti odbijaju sportski park vrijedan 12 milijuna kuna, Šparta već 10 godina čeka da se ispune brojna obećanja kako će dobiti novi nogometni teren za neusporedivo manju cijenu.

– Naša djeca, kada se žele družiti, dolaze baš ovdje, u klub gdje su im vrata uvijek otvorena, gdje znamo da su sigurni, da umjesto telefona i kompjutera biraju svoje prijatelje, loptu i druženje na otvorenom – naglasio je Damir Naumovski.

Novo nogometno igralište i bolji uvjeti u klubu sigurno bi privukli još veći broj djece i roditelja, a roditelji i vodstvo kluba poručuju da bi sve koji im se žele pridružiti dočekali otvorenih srca i s toplim osmijehom, pružili im jedno predivno sportsko utočište za djecu, mjesto gdje se spajaju sport, prijateljstvo, mjesto gdje su svi jedna velika obitelj.

– Ovom javnom akcijom i okupljanjem želimo apelirati na odgovorne ljude u gradu i na sve ljude dobre volje da nas se više ne ignorira i bili bi zahvalni kada bi konačno dobili bolje uvjete kako bi svi mi koji tu radimo i dajemo sve od sebe kako bi ovaj klub išao dalje iz godine u godinu, kao i djeca koja ovdje treniraju, a i njihovi roditelji, osjetili da nismo zapostavljeni. Sa javnom akcijom nastavljamo dalje, nećemo odustati zbog naše djece – poručio je Ivan Bošnjak, voditelj nogometne škole NK Šparta.

– Zato pozivamo grad, gradonačelnika i sve ljude dobre volje da nas podrže u ovoj akciji, pridruže nam se i pomognu nam da NK Šparta napokon doživi svoj san novog igrališta koje nije samo teren prekriven travom, već je utočište svih nas ljudi dobre volje i djece koja ovdje odrastaju uz sport i druženje – zaključio je Damir Naumovski, predstavnik roditelja.

Svoju podršku akciji možete dati i na njihovoj službenoj Facebook stranici “NK Šparta – Molimo vas, napravite nam igralište” ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/05/24/pridruzite-se-akciji-i-pomognite-djeci-da-dozive-san-novog-nogometnog-igralista/feed/ 0 Isprobajte dijagnostičku medicinu budućnosti na predavanju vodećeg američkog stručnjaka u Rijeci 26. svibnja http://zdravaisretna.hr/2017/05/11/isprobajte-dijagnosticku-medicinu-buducnosti-na-predavanju-vodeceg-americkog-strucnjaka-u-rijeci-26-svibnja/ http://zdravaisretna.hr/2017/05/11/isprobajte-dijagnosticku-medicinu-buducnosti-na-predavanju-vodeceg-americkog-strucnjaka-u-rijeci-26-svibnja/#comments Thu, 11 May 2017 11:50:12 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21538 Vodeći američki stručnjak u području biorezonantne medicine gospodin Ulysses Sheretov gostuje na Sveučilištu Rijeka gdje će 26. svibnja 2017. s početkom u 14:15 sati održati predavanje pod nazivom “Svjetlo, zvuk i medicina budućnosti”.

Osnivač kompanije Biostar Technology International usavršio je uređaj Biostar-NLS 3D koji koristi elektromagnetske valove i detektira razne frekvencije ljudskog tijela te brzo i bezbolno, na biofizičkoj razini, utvrđuje uzroke poremećaja u organizmu.

11

Kako biste osobno isprobali ovu tehnologiju budućnosti o kojoj će g. Sheretov govoriti na predavanju  na Sveučilištu Rijeka nije potrebno putovati ‘preko bare’ u Ameriku jer liječenje frekvencijama postoji i u Hrvatskoj.

Naime, tvrtka PlasmaSaal d.o.o. iz Zagreba (www.plazmasaal.hr) već niz godina uspješno se bavi liječenjem frekvencijama. Plasmasaal okuplja međunarodni tim holistički certificiranih zdravstvenih praktičara sa širokim rasponom znanja i stručnosti. Usluge koje nude su frekvencijska dijagnostika i frekvencijska terapija.

Putem frekvencijske dijagnostike moguće je vidjeti energetsko stanje svih organa – jesu li na optimalnoj energetskoj razini ili ne te što je uzrok ukoliko nisu. Također, dijagnostika otkriva prisutnost patogenih mikroorganizama u organizmu (bakterija, virusa, gljivica i parazita) i detektira disbiozu u tijelu (poremećaj ravnoteže bakterijske flore).

22

Frekvencijska terapija obnavlja oslabljeni imunološki sustav koji se ne može boriti protiv bakterija, gljivica, virusa i parazita, a često se koristi i u suzbijanju raka. Frekvencijska terapija posvećena je pomaganju ljudima da obnove svoje zdravlje i spriječe nepotrebna oštećenja uz korištenje najnaprednije tehnologije današnjice.

Dođite na predavanje Ulysses Sheretova i saznajte sve o novoj tehnologiji u medicini te otkrijte potencijale biofizikalne metode prirodnog liječenja s inovativnim pristupom u dijagnosticiranju i terapiji. Vidimo se u Rijeci!

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/05/11/isprobajte-dijagnosticku-medicinu-buducnosti-na-predavanju-vodeceg-americkog-strucnjaka-u-rijeci-26-svibnja/feed/ 0 Maska od riže za lice mlađe i do 10 godina http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/maska-od-rize-za-lice-mlade-i-do-10-godina/ http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/maska-od-rize-za-lice-mlade-i-do-10-godina/#comments Fri, 28 Apr 2017 10:35:34 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21518 Koristite ovo jednom tjedno kako bi vaš lice izgledalo 10 godina mlađe

Većina ljudi koji žele izgledati mlađe često će ići na ekstremne pothvate kako bi ostvarili taj učinak. Zato naše čitateljice imaju sreću. Više ne morate ići u lude krajnosti kao bi izgledati 10 godina mlađe, jer riža može učiniti trik za vas.

Prednosti ljepote riže

Riža je dugo povezana sa zdravom prehranom, međutim, riža vam također može pružiti ljepotu koju možda niste ostvarili ni znali do sada. Riža ima antioksidans za koji se zna da smanjuje pojavu bora i usporava proces starenja. Riža u prahu se također koristi u nekim azijskim kulturama, liječi iritacije kože i koristi se za liječenje akni.

Maska od riže

Ne brinite, nećete koristiti cijela zrna riže i ožbukati lice kako bi se iskoristile prednosti rižine maske. Umjesto toga, koristit ćete vodu od riže koja je  tekući nusproizvod skuhane riže. Kuhanje traje dok riža ne omekša u potpunosti.

Donosimo vam tradicionalni japanski rižina –  maska recept: staviti u lonac dvije do tri žlice riže i kuhajte dok riža ne omekša. Ocijedite rižu pazeći da se zadrži tekućinu za kuhanje ( ne bacajte tu vodu jer će vam ona na kraju trebati). U hladnoj vodi, operite kuhanu rižu. Uklonite rižu, a vodi od kuhane riže dodajte jednu žlicu mlijeka i jednu žlicu meda. Nakon što se ova mješavina poveže, primjenjuju se na vaš čisti vrat i lice. Nakon 30 minuta, isperite lice onom vodom u kjoj se prvobitno kuhala riža.

dough-254062_1920

Rezultat 

Imat ćete nježniju kožu i smanjit ćete čimbenike starenje i dobiti fine linije. Ton kože će dobiti više vlage. Vaša koža će postati još sjajnija, svjetlija i još mlađa. Rezultati korištenja rižine maske jednom tjedno za kratko vrijeme dobit ćete čudesan osjećaj na licu.

Neka ova rižina maska uđe u vašu rutinu uljepšavanja i vrlo brzo ćete zaboraviti na neke druge metode usporavanja starenja.

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/maska-od-rize-za-lice-mlade-i-do-10-godina/feed/ 0 Koje su to teme koje trebaš izbjegavati na prvom upoznavanju s njegovim roditeljima http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/koje-su-to-teme-koje-trebas-izbjegavati-na-prvom-upoznavanju-s-njegovim-roditeljima/ http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/koje-su-to-teme-koje-trebas-izbjegavati-na-prvom-upoznavanju-s-njegovim-roditeljima/#comments Fri, 28 Apr 2017 10:10:40 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21515 Postoje neke teme koje ne bi trebala započinjati kada se po prvi put susretneš s roditeljima svog dečka.

U ranoj fazi romantične veze, upoznavanje partnerovih roditelja moglo bi zaljuljati odnos. Ostaviti dobar dojam i sagraditi temelje za vaš odnos može se lako srušiti kako kod njegovih/tvojih roditelja tako i u vašoj vezi.

Kad dođe vrijeme za veliki Dan, izbjegavaj razgovore o sljedećim temama kako bi se smanjila šanse za stavljanjem lošeg dojma:
Bivše veze

Spominjanje bivših partnera, novom je opasno, posebno kada je u razgovoru s njegovim ili njezinom obitelji, to može dovesti do otvorenog samoubojstva. Većina roditelja želi razmišljati o svojem sinu ili kćeri kao jedinstveno blago, spremni da zavole njegovog/njenog pouzdanog životnog partnera. Ako te roditelji pitaju o prošlim vezama, budi iskrena – ali zadrži većinu detalja. Možeš koristiti rečenice kao što su” Imali smo neke dobre poveznice zajedno, ali u konačnici se nismo baš našli.” Time se izbjegava uspoređivanje bivšeg sa sadašnjim partnerom, dok i trenutno utječe na tvoje i njihovo emocionalno zdravlje.

Politici

Neslaganje s roditeljima tvog partnera čak i oko manjeg političkog pitanja može se razviti u veći argument, a može čak i na kraju dovesti u pitanje tvoje vrijednosti i karakter. Ako se počne raspravljati o bilo kakvom političkom pitanju koji ima potencijal da uzrokuje trenje, odgovori nejasno i pokušaj preusmjeriti razgovor na temu za  koju si mnogo sigurnija da ćete naći zajednički jezik. Ograniči se na “političke” teme kao ” važnosti glasovanja ” to su stvari oko kojih samo najluđi od luđaka mogu raspravljati i to na prvom upoznavanju.

Duboke akademski teme

Ako imaš strast za fiziku, povijest, ekonomiju, ili neke druge akademske teme, i u tom trenutku smatraš da je dobra tema za potaknuti, slobodno. Međutim, preduboko ronjenje u takve složene predmete tijekom prvog susreta, ne samo da će možda zbuniti obitelj, nego ćeš vrlo vjerojatno izgledati arogantno. Ako te pitaju konkretna pitanja, ograniči objašnjenja s jednostavnim odgovorima, ako i nisu stručnjaci ipak mogu razumjeti, uživati i analizirati.
Omiljena hrana

Vjerovala ili ne, tema naizgled bezazlena kao nečija “omiljena hrana” može biti prava eksplozija kada razgovaraš s partnerovim roditeljima. Ako su te ovi dragi ljudi pozvali kod sebe na večeru ili su odabrali restoran u kojem ćete se prvi put susresti, ne kritizirajte hranu u bilo kojem obliku, jer može biti vrlo uvredljivo za roditelje. Pričaj pozitivno o serviranoj hrani. Ako te pitaju koju hranu ti voliš jesti, reci im neki strani recept.

Poznati i njihovi životi

Moderno doba nam je dalo pristupa da znamo o svakoj poznatoj osobi sve. Od glumaca, sportaša, političara, voditelja i njihovih skandala. Ova tema je za pričanje s društvom, nikako s roditeljima svog partnera. Ostavit ćeš dojam kako te zanimaju tuđi životi i kako nemaš drugog pametnijeg posla nego zavirivati u tuđe živote.

Vjera

Nema razloga lagati ili skrivati svoju vjersku pripadnost, ali rasprave oko  vjerskih razlika, često mogu biti pogrešna tema. Nemoj pridavati preveliku pažnju ako se tvoja vjera razlikuje od vjere njegovih roditelja. Ako se kod njih za vrijeme obreda moli, poštuj to. Bilo bi dobro indirektno pitati partnera o vjeri i prije prvog upoznavanja s roditeljima. Ako se razlikuje od tvoje, bilo bi dobro informirati se i naučiti o ponešto njihovoj vjeri i običajima Sva svjetla će biti na tebi, a roditelji će te vrlo cijeniti. Ako je moguće izbjegavaj ovu temu na prvom upoznavanju.

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/koje-su-to-teme-koje-trebas-izbjegavati-na-prvom-upoznavanju-s-njegovim-roditeljima/feed/ 0 Od danas pričam novu priču http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/pricam-novu-pricu/ http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/pricam-novu-pricu/#comments Fri, 28 Apr 2017 09:12:45 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21510 Imam predivnu prijateljicu.

Žena koja je divna osoba, koja je inteligentna, sposobna, vrijedna, snažna, hrabra, prelijepa. Međutim ona sebe ne vidi kako ju ja vidim.

Sa svim njenim kvalitetama koje sam nabrojala, nažalost u njenom životu nedostaje muškarac. Nedostaje joj ljubav koja će joj ispuniti veliku prazninu u njenom životu. Dugo je sama. Silno želi ljubav, obitelj, ali nikako ne dolazi.

Kako ja stalno nailazim na tekstove, pišem, čitam o kreiranju vlastitih života, došla sam do jednog savjeta kojeg sam joj ispričala i sve se tim riječima promijenilo. Nisam ni sama na početku bila svjesna snage tih riječi i koliko sam sebi život promijenila, promjenom misli, a onda riječi.

Rekla sam joj: Mila, ako je ovaj život smišljen da bi imali iskustva, da bi učili da bi izvlačili pouke iz svega i da je ono što govoriš tvoj život, onda moraš promijeniti način razmišljanja, a s tim samim i ono što govoriš. Ljudi s kojima si okružena djeluju na tvoje misli, tvoje osjećaje, na cijelu tebe. Pa hajde pokušaj mijenjati to što misliš i što govoriš. Svaki put kada vidiš sretan par, ti poželiš imati ljubav pokraj sebe, i kažeš nema ga. Svaki put kada ugledaš skladnu obitelj, ti poželiš i silno žališ što nemaš svoju dječicu i supruga.

Pa, pokušaj sada zamisliti da su tvoje riječi jako bitne za kreiranje onoga što želiš. Pokušaj pričati svoju novu priču. Nemoj više izgovarati;“ Nema mog idealnog muškarca koji će biti i ostati moja ljubav za cijeli život, već kaži doći će za 2 godine. On će doći kada ja više ne budem primjećivala da ga nema. Jer će doći. Ja znam da će doći. I kada se u to uvjeriš, opustit ćeš se, počet ćeš uživati u nekim drugim stvarima koje te okružuju, jer daleko su dvije godine kada će on doći. Ali u uz te riječi moraš i zaista misliti tako, jer inače zavaravaš samu sebe.

Dok sam joj ovo izgovarala, shvatila sam da nova priča koju možemo pričati može biti za sve.

Kada govorimo; nema novca, bolesna sam, tužna sam, usamljena, nemam ljubav…svi ti nedostaci nekako dugo ostaju u našim životima. Možda zato što to stalno mislimo i izgovaramo. Pozitivno razmišljanje čini se da je ključ svega. Pozitivne riječi nam donose dobar osjećaj.

Zato, izmisli svoju priču koju bi željela živjeti, napiši ju, isprintaj, uvjeri se u nju. Misli promijeni. Izgovaraj ju svaki dan i po 15 puta ako treba. Sigurno ćeš se osjećati bolje kada svoju novu priču budeš čitala, izgovarala. Nakon nekog vremena život će ti se sigurno početi razvijati u smjeru tvoje nove životne priče.

Ja pričam svoju novu priču, priču kakvu bi željela živjeti i osjećam se sjajno, bez obzira na situacije koje mi se događaju. Kažem sebi; „ok, valjda tako treba biti, ali za 2 godine se toga neću ni sjećati.“

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/pricam-novu-pricu/feed/ 0 Životni vijek http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/zivotni-vijek/ http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/zivotni-vijek/#comments Fri, 28 Apr 2017 08:08:18 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21507 Bio jednom jedan čovjek koji je imao četiri sina.

Želio je da njegovi sinovi nauče da ne sudite blagoslove prebrzo. Zato ih je poslao u potragu da pronađu stablo kruške koje je bilo prilično daleko.
Prvi sin otišao je zimi, drugi u proljeće, treći ljeti, a najmlađi sin u jesen.
Kad su svi otišli u potragu i vratili se, otac ih je tražio da opišu ono što su vidjeli.

Prvi sin je rekao da je stablo ružno, savijeno i upleteno.
Drugi sin rekao je ne – bio je prekriven zelenim pupoljcima, punim obećanja.
Treći sin se nije slagao, rekao je da je natovaren cvjetovima koji su mirisali tako slatko i izgledali su tako lijepi. To je bila najljepša stvar koju je ikada vidio.
Posljednji sin se nije složio sa svima njima; Rekao je da je zrelo i opušteno s voćem, punom života i ispunjenja.
Čovjek je tada objasnio svojim sinovima da su svi odgovori u redu, jer su svi vidjeli samo jednu sezonu u životu stabla.

Rekao im je da ne mogu suditi stablo ili neku osobu samo kroz jednu sezonu, već se treba uvažiti cjelokupna suština onoga tko ili što jesu – užitak, radost i ljubav iz tog života u svim sezonama.
Ako odustanete kada je zima, propustit ćete obećanje novog proljeća, ljepotu novog ljeta, ispunjavanja vaših padova.
Nemojte suditi život jednom teškom sezonom. Nemojte dopustiti da bol jedne sezone uništi radost svega ostaloga.

  ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/zivotni-vijek/feed/ 0 Tata se vratio kući http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/tata-se-vratio-kuci/ http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/tata-se-vratio-kuci/#comments Fri, 28 Apr 2017 07:47:03 +0000 http://zdravaisretna.hr/?p=21503 Ovo je video čiste sreće i ushićenja beba kada čuju da se tata vratio kući s posla.

Živi dokaz koliko su tate jako važne u životima djece. Video kojeg trebaju pogledati i mame i tate.

Za ljepši dan uz dječji smijeh. ]]> http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/tata-se-vratio-kuci/feed/ 0