Pravila korištenja

Terra Lab d.o.o. (Izdavač portala, dalje: Zdrava i Sretna) ne jamči za točnost, pouzdanost, istinitost, ispravnost ili dostupnost bilo kojeg podatka pohranjenog na ovim stranicama.

Informacije sadržane na portalu Zdrava i Sretna nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet i ne smiju se smatrati osnovom za donošenje odluka o liječenju.

Korištenjem ovog portala podrazumjeva se da ste suglasni da Zdrava i Sretna neće biti smatran odgovornim za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu. Pregledavanjem i korištenjem sadržaja podrazumijeva se da ste prihvatili doljnje uvjete korištenja portala.

Svako korištenje portala Zdrava i Sretna podliježe potonjim uvjetima

Portal Zdrava i Sretna (dizajn, koncept, sadržaji, slike) vlasništvo su, ako nije drugačije navedeno, tvrtke Terra Lab  d.o.o., Zagreb (dalje: Zdrava i Sretna).

Sve zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu BEZ suglasnosti portala zdravaisretna.hr koristi tekstualne materijale i fotografije, poštujući sljedeća pravila:

Internet portali i stranice

Dozvoljeno je preuzeti: cijeli tekst, BEZ FOTOGRAFIJE, obavezno vidljivo navođenje izvora (zdravaisretna.hr) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta/recepta, neposredno prije ili neposredno poslije preuzetog teksta, objavljeni link ka tekstu ne smije sadržavati “nofollow”!

Televizija/radio

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja portala zdravaisretna.hr kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

Uz preuzete fotografije obavezno je navođenje portala zdravaisretna.hr kao izvora.

Tiskana izdanja

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje portala zdravaisretna.hr kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

Uz preuzete fotografije, obavezno je navođenje portala zdravaisretna.hr kao izvora.

Napomena

Korištenje materijala uz nepoštivanje bilo kojeg navedenog pravila smatrat će se kršenjem autorskih prava i podliježe zakonskoj odgovornosti.

Zdrava i Sretna poduzet će odgovarajuće napore kako bi informacije na ovoj internetskoj stranici bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti.

Svi korisnici portala suglasni su sa činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja na ovoj internetskoj stranici te da Zdrava i Sretna neće biti smatran odgovornim za bilo kakvu izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala Zdrava i Sretna kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove internetske stranice.

Zdrava i Sretna zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ove internetske stranice, u bilo koje vrijeme i zbog bilo kojeg razloga, bez prethodne najave te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

Zdrava i Sretna sadrži informacije trećih strana i linkove na druge internetske stranice nad kojima nema nikakvu kontrolu. Takve su informacije označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba. Zdrava i Sretna ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti i ne preuzima nikakvu odgovornost za iste.

On line diskusije i ankete djelo su korisnika portala, a točnost navoda koje iznose korisnici ne provjerava stručni tim portala Zdrava i Sretna. Mišljenja izražena u diskusijama i anketama predstavljaju stajalište korisnika portala i ne moraju se podudarati sa stajalištem uredništva portala Zdrava i Sretna.

Internet portal Zdrava i Sretna sadrži informacije o brojnim temama, proizvodima i uslugama vezanim uz zdravlje i zdrav život, modu, životni stil, ljepotu, zabavu i ostale teme. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o upotrebi pojedinih proizvoda.

Ova internetska stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i načinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Posebno ističemo da informacije objavljene na portalu Zdrava i Sretna, nisu – niti u kojem slučaju mogu biti – adekvatna zamjena za stručne i profesionalne dijagnoze i terapije koje propisuje, savjetuje i određuje profesionalni medicinski stručnjak ili stručnjaci.

Namjena informacija sadržanih na ovom portalu nije dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za savjete i upute o proizvodima i uslugama koji se spominju na ovoj internetskoj stranici, molimo obratite se izravno medicinskim izvorima, liječničkom ili ljekarničkom osoblju.

NAPOMENA: Svi autorski tekstovi objavljeni na portalu zdravaisretna.hr (tekstovi potpisani pravim imenom i prezimenom autora ili pseudonimom) NE PREDSTAVLJAJU stav portala zdravaisretna.hr već isključivo autora teksta, stoga se zdravaisretna.hr ne smatra ni na koji način odgovornom za bilo kakav oblik posljedica koje objavljeni autorski sadržaj može izazvati (o čemu su autori i obaviješteni).

Google Analytics
Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi tzv. „cookies“, tekstovne podatke, koji su pohranjeni na Vašem računalu i koji omogućuju analizu korištenja web stranice preko Vas. Informacije upotpunjene cookijem o korištenju ove stranice (uklj. Vašu IP adresu, pri čemu za Vašu anonimnost pomoću „_anonymizeIp()“ zadnjih 8 znakova nije prikazano Google Analytics) se prenose na Google server u SAD-u i tamo pohranjuju.

Google će koristiti ove informacije za ocjenu Vašeg korištenja stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnostima web stranice za pokretača web stranice i za pribavljanje daljnjih usluga s korištenjem web stranice i interneta. Google će proslijediti ove informacije trećoj strani dok god je to zakonski dopušteno ili dok god treća strana koristi ove podatke po nalogu Googla. Google ni u kojem slučaju neće dovesti Vašu IP adresu u vezu s ostalim Google podacima. Vi možete onemogućiti instalaciju cookieja odgovarajućim postavljanjem Vašeg internet pretraživača; u tom slučaju Vas upozoravamo o mogućnosti da nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice u potpunosti. Korištenjem ove stranice se izjašnjavate suglasnima obradi Vaših podataka preko Googla u prethodno opisanom načinu i za prethodno navedenu namjenu. Ako želite da se Vaše informacije pri posjeti web stranice ne prenose Googlu možete ovdje skinuti deaktivirajući add-on za internet pretraživače.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Zdrava i Sretna poštuje privatnost posjetitelja svoje internetske stranice. Podaci o identitetu osoba namjenjeni su uspostavljanju direktne komunikacije s pojedinim posjetiteljem, a sve s ciljem što boljeg razumjevanja Vaših potreba i davanja preciznih i najaktualnijih informacija.

Izričito izjavljujemo da Zdrava i Sretna neće prodavati i, izuzev za gore navedene svrhe, upotrebljavati vaše osobne podatke niti ih prenositi bilo kojoj trećoj strani bez vašeg odobrenja.

Upozoravamo da korespondencija elektroničkom poštom preko interneta može biti podložna neovlaštenom pristupu trećih osoba ili isporučena na pogrešnu adresu.

Većina sadržaja na portalu je dostupna svima bez prethodnog unošenja osobnih podataka.